Poletno duhovno branje, ki ga ne boste mogli odložiti

Vir: Pixabay

Poletje je čas, ko v roke vzamemo knjigo, za katero med letom ni bilo časa. In ker je poletje tudi čas, da si napolnimo duhovne baterije, je idealno združiti oboje – duhovnost in dobro branje! Seveda govorimo o knjigah, ki so tako dobre, da jih ne moremo odložiti, kljub motnjam majhnih otrok in obilici poletnih zadolžitev.

Z vami delim seznam knjig z duhovno vsebino, ki so me navdušile v zadnjih letih. Takšnih, ki so me sprostile, me nasmejale, mi dale misliti. Ter mi hkrati pomagale poglabljati odnos z Bogom! Večino teh knjig najdete tudi v spletni trgovini Iskreni.

Gary Thomas: Svetost zakona (Družina, 2021)

Če se vam zdi, da ste prebrali že vse knjige o zakonskem odnosu, potem vzemite v roke Svetost zakona. Knjiga vam bo pretresla pogled na zakon in odnos med zakoncema. Avtor v njej provokativno sprašuje: »Kaj, če namen zakona presega osebno srečo?« Kaj je torej cilj zakona, če ne sreča? Nadaljujte z branjem in boste izvedeli! Vaš pogled na zakon nikoli več ne bo enak.

Lionel Dalle: Čudež hvaležnosti (Založba Emanuel, 2021)

Vrhunsko napisan priročnik, s katerim bralec preko vaj in pričevanj odkriva moč hvaležnosti. In seveda postaja vedno bolj hvaležen, posledično pa se mu izboljšajo tako telesno kot duhovno počutje in medsebojni odnosi. Posebnost knjige je, da jo je napisal katoliški duhovnik, ki bralca ves čas usmerja k izvoru vsake hvaležnosti – Bogu. Knjiga, ki vam bo pomagala vstopiti v nov odnos z Jezusom in hkrati izboljšala vaše počutje. Top poletna kombinacija!

Jennifer Fulwiler: Čudovite sanje (Družina, 2020)

Obvezno branje za vsako mamo, ki se je kdaj počutila razpeto med družino ter svojimi osebnimi strastmi in zanimanji. (To pomeni – za vsako mamo. 🙂 ) Prvoosebna izpoved vrhunske ameriške komičarke, ob kateri se boste na glas krohotali, obenem pa se bodo pred vami odpirale neslutene duhovne globine. Knjiga, ki jo boste potem, ko jo preberete, posodili prijateljici z besedami: »To moraš prebrati!«

Breda in Roman Gašperin: Živim od tvojih besed (Družina, 2018)

Ena mojih najljubših knjig, napisana v obliki pisem, ki sta si jih v 80-ih letih, med služenjem vojaškega roka, pošiljala Breda in Roman Gašperin. Takrat še fant in dekle, danes prekaljena zakonca in starša štirih odraslih otrok. Gre za resnična ljubezenska pisma, ki jih je užitek brati, saj sta oba pisca mojstra besede. Posebno vrednost jim daje dejstvo, da sta se Breda in Roman po njegovi vrnitvi iz vojske poročila, osnovala družino in sta po več kot štiridesetih letih še vedno srečno poročena. Pričevanje o moči resnične ljubezni.

Helena Reberc: Pokliči me! (Založba Emanuel, 2021)

Živo napisana zgodba o slovenskem duhovniku in eksorcistu Marijanu Arharju (1930 – 2017). Tudi tiste, ki niste še nikoli slišali zanj, bo navdušilo njegovo pričevanje in zanimiva življenjska pot. V njegovo odročno župnijo Črni Vrh nad Polhovim Gradcem so se dolga leta zgrinjali tisoči romarjev iz Slovenije in Hrvaške, ki so se po srečanju s preprostim župnikom vračali preobraženi z Božjo milostjo. Dokaz, da svetniki živijo tudi pri nas, med nami, prav ta trenutek.

Leila Miller: Čudovito ustvarjeni (Družina, 2022)

Neverjetno, kako napeta je lahko knjiga, ki govori o tem, kako se z otroki pogovarjati o različnih moralnih dilemah sodobnega sveta, od istospolnih porok, zunajzakonske spolnosti, razveze, transspolnosti ali sramežljivosti. Knjiga je napisana živo in osebno ter obenem spoštljivo in prepričljivo. Vsakemu poglavju sledijo konkretni nasveti, kako k določeni tematiki pristopiti pri mlajšem otroku in najstniku. Izjemno me nagovarja misel iz knjige: »Pravijo, da lahko družba preživi, če ljudje delajo slabe stvari, ne more pa preživeti, če zlo označuje kot dobro.« Obvezno branje za katoliške starše, ne glede na starost vašega otroka!

Tessa Afshar: Nilski dragulj, Francine Rivers: Glas v vetru (Družina, 2022 in Družina 2017)

Ljubiteljice uspešnic Tesse Afshar bo razveselila novica o novi knjigi, ki govori o mladi Chariline in njenem potovanju v Rim, kjer išče svojega očeta. Tessine knjige prepletajo svetopisemsko izročilo in fikcijo, romantiko in duhovnost. Sama sem sicer bolj kot nad Tesso Afshar navdušena nad Francine Rivers. Če vas mika malce lahkotnejša ženska literatura (med počitnicami si lahko privoščimo tudi to!), ki se napaja iz Svetega pisma, vzemite v roke knjigo Glas v vetru. Romantika, akcija, spletke Starega Rima in obenem duhovna globina. Kot nalašč za na plažo!

Jacques Philippe: Odkrijmo veselje do molitve (Založba Emanuel, 2018)

Če imate res malo časa, pa bi vseeno radi dali nov zagon svojemu molitvenemu življenju, vzemite v roke knjižico Odkrijmo veselje do molitve. Ta vas bo v obliki mini duhovnih vaj (9 dni po 10 minut na dan) vodila k napredku v duhovnem življenju. Če se želita povezati kot zakonca, pa je v isti zbirki pravkar izšla knjižica Osveživa najino ljubezen (Emanuel, 2022). Pripravita si mini zakonske duhovne vaje kar doma ali na dopustu!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja