Pogumna mama, ki je rešila svojega dojenčka pred napadalcem iz Sydneya

Foto: Twitter

V soboto se je v Sydneyu v Avstraliji zgodil grozljiv napad. Duševno bolan moški je v nakupovalnem središči do smrti zabodel šest ljudi, dvanajst je ranjenih.

Med drugimi je življenje izgubila tudi 38-letna Ash Good, ki je svojo dojenčico pred napadom zaščitila s svojim telesom.

Mamin pogum

Ash Good je uspela, kljub smrtnim poškodbam najti čas in moč, da je svojega poškodovanega dojenčka potisnila v naročje dveh neznancev in ju prosila, naj otroka skrijeta in rešita. Neznanca sta bila brata, ki sta otroka vzela, mu skušala zaustaviti krvavitev in ga potem predala reševalcem. Ash je isti večer umrla v bolnišnici. Devetmesečni Harriet, ki je bila prav tako zabodena, pa se je včeraj stanje v bolnišnici izboljšalo iz kritičnega v stabilno.

Njegova tarča so bile ženske

Morilec je bil 40-letni Joel Cauchi iz Toowoombe v Queenslandu. Ustrelil ga je policijski inšpektor. Po poročanju 1News je bilo v napadu ubitih pet žensk – vključno z Ash – in en moški.

Oglasil se je tudi oče napadalca in za medije povedal, da je imel njegov sin hude duševne težave, nedavno pa naj bi opustil tudi jemanje zdravil. Bolehal je za shizofrenijo. Avstralski ABC News poroča, da si je Cauchi več kot očitno za tarčo vzel ženske. Edini moški, ki je bil ubit v napadu, je bil varnostnik, ki je napadalca poizskušal ustaviti. “Želel si je punco, a ni imel nobenih socialnih veščin in je bil popolnoma zagrenjen,” je na vprašanje novinarjev, zakaj je njegov sin ciljal na ženske, povedal oče.

Za malo Harriet in njenega očeta se je že začelo zbiranje sredstev na platformi GoFundMe, z namenom, da jima omogočijo finančno svobodo v prihodnosti.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. In kakšen naj bi bil nauk te zgodbe? Ne le herojstvo matere, ki je rešila svojega dojenčka (sama pa umrla), pač pa to, da se morajo shizofreniki zdraviti in to ne samo s psihoterapijo, pač pa tudi z ustreznimi zdravili, ker so drugače lahko nevarni sebi in okolici.
  Zakaj mislite, da se tudi po Sloveniji dogaja toliko umorov? Zato, ker so ljudje bolni, se bolezni ne zavedajo in nočejo jemati zdravil!
  Psihičnih težav se na žalost ne da ozdraviti samo s pogovori, z avtogenim treningom, s sprehodi in z molitvijo, velikokrat so potrebna tudi zdravila!

  1. Tako je,samo barcaffe. Po naših ulicah se ogromno ljudi sprehaja,ki imajo težave v duševnem zdravju,pa se tega ne zavedajo ali se nočejo zavedati. Zato so njihovi bližnji tisti,ki morajo poskrbeti za zdravljenje.
   Pri nas so sistemi na žalost taki,da se to zaobide. Ker na silo menda ne smejo,človekove pravice pa to.

   Tisti,ki bi nujno potrebovali zdravila,jih ne jemljejo. Otroke in mladostnike pa na vrst na nos filajo z zdravili,češ so hiperaktivni,adhd itd. Narobe svet!

  2. Jaaa spet lepo ja…ampak noben ne upa izpostavit dejstva d zakaj je tok tega…zto k fucking sistem je u kurcu…in folku se mesaa anee..ovckeee mojeee 😉

 2. Na žalost je tako, da ne moreš nikogar prisiliti k zdravljenju. Tudi družinski člani so brez moči, če dotični noče sodelovati in če noče niti slišati o zdravljenju. Nikogar ne moreš s silo odvesti k zdravniku. Življenje s takimi bolniki je zelo težko. Na žalost se dostikrat konča taka situacija s samomorom ali s kakšnim drugim hudim dejanjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja