Nasmeh, ki razoroži

Thumbnail

Deklica Taya, ki se je rodila z Downovim sindromom, je postala ljubljenka modnega sveta.

Ko je Gemma Andre poslala fotografije svoje 14-mesečne hčerke Taye na modno agencijo Urban Angels v Veliki Britaniji, ni omenila, da se je Taya rodila z Downovim sindromom.

Tayo je agencija izbrala za enega izmed »modelov« z besedami: »Želimo jo na naših fotografijah. Ona je absolutno lepa!« Ko pa jih je Gemma vprašala, če vedo, da ima Taya Downov sindrom, so odgovorili: »Za nas je to nepomembno.«

Taya je bila tako sproščena in srečna. Bila je samo tisto, kar smo iskali. Alysia Lewis, lastnica Urban Angels, pravi: “Taya je neverjetno fotogenična, topel in nasmejan otrok, in to je videti tudi na fotografijah. »

Taya je bila ena izmed 50-ih izbranih otrok med 2000 kandidati.

Zgodba Taye je ena redkih srečnih zgodb. V mnogih zahodnih državah več kot 90% otrok z diagnozo Downovega sindroma ne dobi priložnosti, da bi se sploh rodili – njihovo življenje prekinejo že v maternici.

Gemma in njen partner nista nikoli razmišljala o tem, da bi opravila kakršne koli teste. Odločena sta bila, da bosta ljubila prav vsakega otroka, s katerim bosta blagoslovljena. Seveda pa je bila novica, ki je sledila kmalu po rojstvu, da ima hčerka verjetno Downov sindrom, zanju udarec. Na to nista bila pripravljena in tega nista pričakovala.

Po začetnem šoku, pa sta kmalu hčerko sprejela takšno, kot je, in se prilagodila njenemu stanju. Odločena sta bila, da ji želita zagotoviti prav take možnosti v življenju, kot jih imajo drugi otroci.

Že takoj po njenem rojstvu, sta starša dobila seznam stvari, ki naj jih Taya nikoli ne bi dosegla. To je bilo zelo nespodbudno. Pa vendar Taya že sedaj dokazuje, da zmore.

Ko ju ljudje pomilujejo: » Uboga starša«, se jima to zdi žaljivo in ju razdraži. Tako je Gemma nekomu, ki ji je rekel: »Nikoli ne bosta mogla živeti neodvisnega življenja.«, odgovorila: »Zakaj za vraga ne?«

Sama pač vidita, koliko je parov, ki ne morejo imeti otrok, njima pa je Bog dal tega posebnega otroka.

Vir: dailymail.co.uk, lifesitenews.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja