Na pomoč, rada bi se poročila, pa je priprava na zakon odpovedana!

7

Posledica aktualnega dogajanja v družbi je tudi prepoved opravljanja cerkvenih obredov (določba Slovenske škofovske konference). To pa pomeni, da so odpovedane tudi aktualne priprave na zakon. Zato smo se na Zavodu Iskreni odločili, da bomo vsem, ki želite opraviti pripravo na zakon ali pa izkoristiti obilico časa, ki nam je sedaj na voljo, ponudili dodaten termin E-priprave na zakon.

Pari, ki so se v teh mesecih želeli udeležiti priprave na zakon, konec pomladi ali poleti pa načrtujejo poroko, so lahko v stiski, kako bodo izvedli vse načrtovano. Z E-pripravo na zakon se vsak par lahko brez skrbi in zelo temeljito pripravi na zakon. Gre namreč za kakovosten 3-mesečni program, na katerem se s pomočjo duhovnega spremljevalca in poročenih parov pari najprej srečujejo preko spletne platforme, pripravo pa zaključijo z vikendom v živo.

Za predokus vzdušja in nekaj vtisov si oglejta spodnji video:

Kako poteka e-priprava na zakon?

Prvi del e-priprave poteka preko spleta. Udeleženci so povezani v skupine; vsako vodita dva voditeljska para, skupaj z duhovnikom. Voditelji udeležencem tedensko pošiljajo vsebine, o katerih se par pogovori in vsak posebej svoja razmišljanja tudi zapiše (vse se odvija na posebej za to pripravljeni platformi). Vsebine se nanašajo tako na vsakodnevno skupno življenje kot na področja, ki se najbolj intimno in globoko dotikajo skupnega življenja. 

Drugi del pa poteka v živo: vikend je pika na i celotne priprave. Voditelji spregovorijo o svojih izkušnjah in parom posredujejo vsebine, ki so v pripravi na zakon najpomembnejše.

E-priprava na zakon torej omogoča obilico možnosti za pogovor in temeljito pripravo na različne vidike zakonskega življenja. 

Udeleženci po opravljeni pripravi dobijo tudi uradno potrdilo, ki je pogoj za sklenitev cerkvenega zakona.

P.S.: Za pare, ki so se znašli v finančni stiski, nudimo tudi možnost sofinanciranja programa. Več o tem si lahko preberete tukaj

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja