Ker je poljub zdravilo za vse!

Foto: Shutterstock

Jezila sem se. Sploh se točno več ne spomnim, na koga ali zakaj, spomnim pa se, da sem v pomivalnem koritu povzročala veliko hrupa (tiste vrste hrupa, ko poskušaš z ropotanjem loncev še posebej poudariti, da si resnično jezen). Ta hrup v pomivalnem koritu je spremljal moj neprekinjen monolog – da bodo ja vsi razumeli!

Med tem mojim izražanjem mnenja je najmlajši proti meni začel potiskati stol. Prepričana sem bila, da želi, kljub moji prepovedi, iz omare nad pomivalnim koritom vzeti kakšno sladkarijo.

Torej, naj povzamem: imela sem monolog, ki je letal na nevemtočnokoga, najmlajši pa je izbral popolnoma neprimeren trenutek za svoj podvig proti škatli s sladkarijami. In nekje v ozadju mojih možganov se je že nabiral izbruh glede tega, ki je samo čakal, da se pridruži sedanjemu.

Naenkrat pa … je bil ta drseči stol poleg mene in namesto, da bi fant na njem odprl omaro, mi je na lice dal en velik, dooolg poljub!

Nejeverno sem ga pogledala. On pa je s svojimi velikimi nedolžnimi očmi in skozi velik nagajiv nasmeh pripomnil: „Kaj? Saj ti vedno praviš, da je poljub zdravilo za vse! Se pravi, je zdravilo tudi za jezo!“

Da, vedno pravim, da je poljub zdravilo za vse. Ampak, no, saj veste, to je ena tistih maminih fraz, ko upaš, da boš v kritičnem trenutku s poljubom ublažil zadeve.

Pa mi je sine s pogumom dokazal, da to ni zgolj fraza. (Zakaj s pogumom? Ker je mož iz sosednjega prostora komentiral: „Uf, si pa pogumen. Jaz si v tem trenutku tega ne bi upal narediti …“)

Poljub res blaži bolečino. Podira ovire. Krepi bližino. In, da, celo prežene jezo! Je zdravilo za vse! Kar preizkusite!


Preberi še:

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Poljub, dotik, objem so nujno potrebni, da lahko otrok zraste v samostojno, samozavestno osebo. Vse to je prvenstveno v družini, primarnega pomena. Telesni stik dveh ljudi. Vse to so nam hoteli vzeti v koroni, zato se ne pustimo. Imejmo se radi, radi imejmo svoje bližnje, objemajmo jih, poljubljajmo se in se veselimo trenutkov z našimi bližnjimi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja