Se zjutraj poslovita s poljubom? Ali z godrnjanjem?

Thumbnail

Švedski koncern pohištva IKEA je izvedel raziskavo o različnih jutranjih obredih posameznikov in parov po svetu. Ena ugotovitev še posebej izstopa. Vas zanima, katera?

V raziskavi so predvsem želeli izvedeti, na kakšen način preživljajo jutra prebivalci nekaterih glavnih mest po svetu. Tako so med drugim ugotovili, da si v Berlinu med zajtrkom drug drugemu najpogosteje pripovedujejo o sanjah pretekle noči in da kar 70 % prebivalcev Mumbaja zajtrkuje samih.

Iz poročila pa veje tudi naslednja, morda najzanimivejša ugotovitev. Medtem ko je ogromno anketirancev odgovorilo, da se je zelo pomembno zjutraj objeti in posloviti od partnerja, preden gresta vsak po svoje, jih veliko manj poroča, da si tovrstno pozornost v jutranjih urah dejansko izkaže.

Največja razlika med željami in dejstvi se po raziskavi sodeč pojavlja med prebivalci Šanghaja. Kar 82 % jih meni, da se je dobro zjutraj objeti, dejansko pa to stori le okoli 25 % istih anketirancev. V Londonu, npr., jim gre veliko bolje: 85 % vprašanih meni, da je jutranji poljub v slovo lepa navada, kar 56 % pa to jutranjo rutino tudi redno prakticira.

Kako pa je pri vaju? Si zgolj želita, da bi si zjutraj vzela nekaj sekund za nežno slovo? V praksi pa vajina jutra izgledajo kot hiter posnetek, na katerem ljudje iščejo in pakirajo svoje stvari, na hitro nekaj malega pojejo ter ob bežnem »adijo« odkorakajo skozi vrata, ne da bi se dobro zavedali, da je bil v prostoru še nekdo?

Kako do lepšega in mirnejšega jutra?

In s tem seveda do posledično lepšega dneva? Kar nekaj je načinov, s katerimi lahko skupaj in dobro začneta dan …

Zajtrkujta skupaj!

Če imata možnost, vstanita pred otroci in zajtrkujta sama. Sicer pa zajtrkujte skupaj. V obeh primerih bosta tako dan začela s skrbjo za zdravje vajinega odnosa in telesa (zajtrk je najpomembnejši obrok, to vemo, kajne?). Ob njem spodbujajta drug drugega pred izzivi prihajajočega dne.

Molita skupaj

Morda še preden vstaneta iz postelje. Če menita, da še za to zjutraj pa res ni časa, se ne strinjam. Preprosta jutranja molitev, ki jo vsi poznamo, ne traja niti minute. Pospremita jo s prošnjo in zahvalo za dan pred vama ter drug za drugega.

Pari, ki si namenjajo več fizične pozornosti, so srečnejši, veliko bolj zaupljivi drug do drugega, v odnosu pa se počutijo varnejše.

Objemita in poljubita se!

Posebna sladkost je seveda tudi to opraviti še preden vstaneta iz postelje. 🙂 Vsekakor pa takrat, ko prvi od vaju zapusti dom. Navadno je tako, da se vsaj osem do devet ur ne bosta videla in v tem času spomin na jutranje slovo prijetno pogreje, kajne? Poleg tega pa po nekem času kar radi pozabimo na vsakodnevne pozornosti drug do drugega – ta jutranji ritual vaju tako med drugim vsak dan spomni na to, kako sta drug drugemu posebna. Da ne omenjam vseh prednosti poljuba! Čisto zadnje pred odhodom pa še…

Blagoslovita drug drugega!

Saj vendar želite, da na vseh poteh prihajajočega dne nad vašim zakoncem bedi nekdo, ki mu zagotavlja vso varnost, kajne?

Ampak jutra so moja šibka točka!

Povsem razumem, da nismo vsi jutranji ljudje in da nam gre nekaterim prvo uro po tem, ko vstanemo iz postelje, vse strašno na živce. In nihče se nam ne sme približati na dva metra. Kaj če bi v tem primeru poskušali vstajati nekoliko prej, da boste v času odhoda zakoncu bolj prijazni?  

Objemi in poljubi krepijo odnos

Fizična pozornost (kot so npr. objemi, poljubi ali držanje za roke) je namreč eden od pomembnih vidikov odnosa. Pari, ki si namenjajo več tovrstne pozornosti, so celo srečnejši, veliko bolj zaupljivi drug do drugega, v odnosu pa se počutijo varnejše. Vsaj tako kaže raziskava, v kateri je sodelovalo 295 oseb v različno dolgo trajajočih odnosih.

Izhajala je iz predpostavke, da več prisotne fizične pozornosti pomeni tudi več splošnega zadovoljstva v odnosu, kar so anketiranci tudi dokazali. Kjer je v odnosu več fizičnega izkazovanja ljubezni, se osebe počutijo bolj ljubljene in razumljene, med njimi prihaja do malo konfliktov, pa še ti naj bi se rešili hitreje in učinkoviteje.

Če jutranji ritual objema in poljuba torej še ni na vajinem urniku, zakaj ne bi z njim poskusila? Zdi se, da gre za povsem preprosto, nekajsekundno, praktično in odnosu naklonjeno zagotovilo, da bo nekdo na vas mislil ves dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.