Pismo prvič zares zaljubljeni prvorojenki

Foto: Shutterstock

Drago moje dekle!

Tole, kar ti bom napisala, bi ti rada z atijem povedala, pa nekako ne najdeva primernega časa in prostora brez motenj in dodatnih ušes.

Seveda se tiče te velike novosti v naši družini. Tega, da si zaljubljena, da imaš nekoga rada. To ni novost samo zate, ampak tudi za naju z atijem. Prvič se dogaja, da je v življenje enega najinih otrok stopil še nekdo poseben. Tudi pred nama je velik nov izziv življenja.

Najprej bi ti rada povedala, da sva res iskreno vesela tvoje sreče. Vidi se ti, da si srečna, vesela. Vse, kar lahko rečem, je to, da te v mislih oblivava s tisoč blagoslovi. Toliko mislim nate v teh dneh. Še več kot sicer.

Izredno ponosna sva nate, ker si od vsega začetka nastopila z odprtimi kartami. To kaže veliko zrelost s tvoje strani, ki sva je zelo, zelo vesela.

Počasi, počasi! Uživajta v počasnosti. Ko se bosta ozirala nazaj, bosta videla, kako blagoslovljen je ta počasni čas.

Oba sta še mlada in imata krasno priložnost, da skupaj odrasteta, dozorita in se razvijeta v skupno smer. Kar nekaj parov poznam, ki hodijo skupaj skozi življenje od srednješolskih let.

Ne vem pa, ne midva in ne ti, ali je ta fant tvoj usojeni moški, niti tega, ali si ti prava zanj. Morda ja, morda ne. To bosta v naslednjih tednih, mesecih, letih šele ugotovila.

Res nočem izpasti pridigarska, ker se sama spomnim, kako je meni nekatere take »svete« trenutke življenja zagrenila in pokvarila moja mama. Vem, da je hotela najbolje, ampak nekatere stvari so takrat strašno bolele. Še zdaj jih ne morem povsem pozabiti.

V zvezi z vajino mladostjo bi te rada opozorila, da napredujta počasi. Preveč zmenkov zna izredno pohitriti stvari. Biti skupaj čisto vsak dan, pa čeprav samo za eno uro, je kar veliko za začetek. Veš, ko stopaš po neki poti, pride vedno čas za korak naprej. Vprašanje je, kolikšne korake naprej si že lahko privoščita. Počasi, počasi! Uživajta v počasnosti. Ko se bosta ozirala nazaj, bosta videla, kako blagoslovljen je ta počasni čas. Iskreno ti povem, da še zdaj, ko je včasih res težko in naporno, živim iz tistega počasnega časa iz najinih začetkov z atijem. In kako resnično želim takih temeljev in spominov tudi vsem vam! Najino mnenje je, da je za začetek povsem dovolj eno srečanje na teden.

Bova kar direktna in ti bova rekla, bodita počasna tudi pri približevanju vajinih teles. Veva, seveda veva, kako luštno je občutiti objem! Smo si pa moški in ženske tudi na tem področju povsem različni. Ne bova ti polagala na srce, kaj in koliko in do kje smeta; to bo za vselej samo vajina stvar. Morava pa ti reči – NIKOLI, NIKOLI dlje, kot do tam, da se boš še počutila povsem svobodna, varna, tudi čisto na dnu srca prepričana, da je prav. Glavni odgovor na tem področju ti bo vedno dalo tvoje srce, tvoja vest. Telesna bližina zna biti tako močna zadeva, da se zaradi nje pozabiš pogovarjati in to še kako bridko občuti ogromno parov. Človek, ki te kakorkoli sili v nekaj, s čimer se ne strinjaš, te nima zares rad! Nikoli ne dovoli, da ti kdorkoli naredi karkoli, s čimer se ne boš strinjala.

Ne zapirajta se preveč v svoj krog, pa čeprav je to še tako mamljivo.

Ženske nujno potrebujemo duševno bližino, »napogovarjanost«, in šele to nas odpre za telesno bližino, fantje pa funkcionirajo tako, da jim je najprej potrebna telesna bližina, potem pa sledi pogovor in to, da se odprejo. Popolnoma tako deluje tudi pri nama z atijem in pri vseh parih tega sveta. Ves čas je treba razumeti, kaj se dogaja z drugim, in loviti ravnotežje.

Gotovo se bosta kdaj sprla, kdaj bo grozno težko, ampak spori imajo najboljšo stvar na svetu – spravo. In po spravi pride tisto, kar je vredno vsega – občutek, da si si bližje kot prej, ker se bolje poznaš, ker si nekaj skupaj predelal. Ne bežati pred težavami, ampak se pogumno spopadita z njimi.

Za začetek morata govoriti, govoriti, se spoznavati, biti v družbi, skupaj kaj narediti. Človeka težko spoznaš bolje kot v družbi, kako se odziva, ko je utrujen, kako spoštljiv je, kakšen je do drugih deklet, do svoje mame, koliko je spogledljiv, koliko je zanesljiv, kaj mu je pomembno, kako preživlja čas … Ne zapirajta se preveč v svoj krog, pa čeprav je to še tako mamljivo.

Na redni del vajinih srečanj takoj dajta tudi kratko molitev. Vsaj križ na čelo. Pa priporočita drug drugega Bogu vsak dan!

Imaš popolno pravico zahtevati absolutno spoštovanje in upoštevanje sebe kot ženske.  Nisi nič več, si pa enaka, vredna, da se te nosi na rokah kot največji zaklad. Seveda enako velja tudi za tvoj odnos do fantov na sploh.

Imaš popolno pravico zahtevati absolutno spoštovanje in upoštevanje sebe kot ženske.

Še ena tvar se nama zdi pomembna – bodi poštena. Ne igraj se s čustvi in srci. Seveda pa imaš vso pravico, da enako od drugih zahtevaš tudi sama.

Če boš začutila, da »to ni to«, potem to povej odkrito. Če pa boš videla, da te vajin odnos polni, da te osrečuje, da te dela vedno bolj tebe, potem pogumno nadaljuj.

Od naju imaš vse blagoslove. Če boš tega tvojega fanta imela rada ti in te bo odnos z njim osrečeval, ga bova sprejela in imela rada tudi midva.

Mami in ati

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja