Kako najstnici pomagati, da sprejme in vzljubi svojo notranjost in zunanjost (video)

Vir: Iskreni

V obdobju pubertete se pod vplivom hormonov začnejo dogajati hitre in opazne telesne spremembe. Najstniki se začnejo obremenjevati s tem, kako izgledajo, med seboj se primerjajo, pojavljajo se prve dileme, ki načenjajo njihovo samopodobo. Nekatera dekleta, na katera dodatno vplivajo še družbena omrežja, imajo te občutke že pri 10 letih.

Dejstvo je,” pravi dr. Andreja Poljanec,“da današnji mladostniki živijo drugačno mladost. Živijo v drugačnem svetu, v drugem družbenem vzdušju, kakor smo mi: družba se razvija, moda se razvija, koncepti, standard …” 

Zato smo v tokratni oddaji želeli staršem najstnic približati, kaj svojim odraščajočim hčerkam predstavljajo, kako naj gojijo občutljivost do sebe in do njih ter kako naj na mnoge vidike odraščanja pogledajo še z drugega zornega kota.

V video oddaji boste med drugim dobili odgovore na naslednja vprašanja:

  • Kdo ima na najstnico večji vpliv – mama ali influenserka?
  • Kako najstnici privzgojiti pozitiven odnos do telesa? Na kaj vse je pri tem treba biti občutljiv in pozoren?
  • Kaj storiti, ko 13-letna hči izrazi, da bi se rada ličila ali depilirala? Od kod izhajajo te njene želje?
  • Kako najstnici pomagati, da se ne bo prehitro spuščala v spolnost?
  • Kakšna je povezava med podrtimi zdravimi mejami intime in kaznovanjem, nespoštovanjem, pretiranimi pričakovanji in ubogljivostjo, ki ni imela smisla?
  • Kako pomagati najstnici, ki ne zna dobro postavljati mej?

Vabljeni k ogledu oddaje!

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja