Kako najstnici pomagati, da sprejme in vzljubi svojo notranjost in zunanjost (video)

V obdobju pubertete se pod vplivom hormonov začnejo dogajati hitre in opazne telesne spremembe. Najstniki se začnejo obremenjevati s tem, kako izgledajo, med seboj se primerjajo, pojavljajo se prve dileme, ki načenjajo njihovo samopodobo. Nekatera dekleta, na katera dodatno vplivajo še družbena omrežja, imajo te občutke že pri 10 letih.

Dejstvo je,” pravi dr. Andreja Poljanec,“da današnji mladostniki živijo drugačno mladost. Živijo v drugačnem svetu, v drugem družbenem vzdušju, kakor smo mi: družba se razvija, moda se razvija, koncepti, standard …” 

Zato smo v tokratni oddaji želeli staršem najstnic približati, kaj svojim odraščajočim hčerkam predstavljajo, kako naj gojijo občutljivost do sebe in do njih ter kako naj na mnoge vidike odraščanja pogledajo še z drugega zornega kota.

V 20-minutni minutni video oddaji boste med drugim izvedeli:

  • Kdo ima na najstnico večji vpliv – mama ali influenserka?
  • Kako najstnici privzgojiti pozitiven odnos do telesa?
  • Kaj storiti, ko 13-letna hči izrazi, da bi se rada ličila ali depilirala?
  • Kako pomagati najstnici, da se ne bo prehitro spuščala v spolnost?
  • Kaj je pomembno za dobro postavljanje mej intime?

Naj vam pogled dr. Poljančeve na zgornje izzive prinese pomiritev in motivacijo za iskanje novih poti do vaše najstnice.

Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>

Postanite naročnik portala Iskreni! Mesečna naročnina že za 14,90 evra.

Z enim naročniškim paketom dostopate do raznolikih video vsebin s področja vzgoje, partnerstva, medgeneracijskih odnosov; prav tako imate dostop do receptov, filmskih in knjižnjih recenzij. Obenem dobite tudi dostop do portala Domovine, kjer vam je na voljo tudi koledar dogodkov ter mnogo drugih ekskluzivnih vsebin o aktualnih dogajanjih na področju družbe, politike in gospodarstva. Vabljeni, da podrete naše delo!