Moja hči – skrivnostna lepotica (video)

Najstnice med 13. in 15. letom so “negotove, ne vedo, kaj jih čaka; vse spremembe intenzivno doživljajo in jih je vsega tudi malo strah – čeprav si tega niti ne upajo priznati,” pripoveduje Maja Vovk, avtorica knjige Čudovita princesa in sovoditeljica programa Skrivnostna lepotica.

V videu nas sogovornica na prijeten način popelje v svet odraščajočih deklet: predstavi nam izzive, s katerimi se dekleta najpogosteje soočajo, prav tako pa poda številne nasvete, kako odreagirati na njene močne čustvene izbruhe in nihanja razpoloženja. Video je prav tako poln spodbud, kako svoji najstnici vlivati samozavest (kakšno vloge ima pri tem oče in kakšno mama) ter kako ji graditi pozitivno samopodobo.

Med drugim boste izvedeli tudi:

  • Katere so tiste tipične stvari, s katerimi se dekleta stara med 13. in 15. let najpogosteje soočajo?
  • Kako najstnici privzgojiti občutek, da je dragocena, lepa, da se bo v svojem telesu dobro počutila?
  • Kako ji pristopiti, ko vidimo, da ima prekomerno težo ali pa, da ima motnje hranjenja?
  • Kako ji biti blizu, ko vidimo, da je bila razočarana ali zavrnjena v ljubezni?
  • Kako ji pomagati, da se ne bo prehitro spuščala v spolnost?

Vabljeni k ogledu videonapovednika!

Oglejte si tudi prvi video z Majo Vovk Kako pripraviti hčer na prvo menstruacijo. Video je odprt za vse!

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>

Vsi videi so dostopni našim naročnikom. Postanite naročnik portalov Iskreni in Domovina. Z enim naročniškim paketom dostopate do raznolikih video vsebin s področja vzgoje, partnerstva, medgeneracijskih odnosov; prav tako imate dostop do receptov, filmskih in knjižnjih recenzij, na voljo vam je tudi koledar dogodkov ter mnoge druge ekskluzivne vsebine o aktualnih dogajanjih na področju družbe in politike.