Poljubi pomagajo spočeti

Thumbnail

Ko sem prvič prebrala to dejstvo sem se spomnila na najstniške revije, kjer je bilo zelo pogosto vprašanje: “Stara sem 13 let. S fantom sva se prvič poljubljala. Ali sem noseča?!”

Toda strokovnjaki so dokazali, da ima poljubljanje v resnici dober vpliv na uspeh pri zanositvi. V članku, ki je bil objavljen v reviji Conceive Magazine so zapisali: “Ne le, da poljubljanje z ljubljeno osebo močno izboljša zdravje, močno izboljša tudi psihično stanje osebe, kar pa ima velik vpliv na plodnost.

Večina parov ve, da stres škodljivo vpliva na plodnost, ne zavedamo pa se vseh dobrih lastnosti poljubljanja, ki pomagajo telesu, da se po stresu zopet “spravi v red”.  Raziskave so pokazale, da so pari, ki ne morejo spočeti, bolj anksiozni in več depresivni. Vsi ti čustveni pretresi pa še poslabšajo možnost, spočetja (Telo, ki je v stresu varčuje z energijo – do spočetja ne bo prišlo, če mora preveč energije porabiti, da samo sebe vzdržuje v približno zdravem stanju).

Poljubljanje je popolnoma naravno antistresno zdravilo. Strokovnjaki ugotavljajo, da ljubkovanje, crkljanje , še posebej v intimnem ozračju lahko pomaga pri odpravljanju stresa in tako tudi izboljša tudi plodnost.

Poljubljanje možgane dobesedno zalije s koktailom snovi, ki v nas vzbujajo občutek sreče in zadovoljstva: dopaminom, norepinefrinom in feniletilaminom.

Poleg omenjenega pa ima poljubljanje še druge prednosti za nas – olajša glavobol, vpliva na prenizek krvni tlak, koža postane bolj svetleča, osebno pa smo bolj zadovoljni.

 

In za konec – če preskočimo vse ugotovitve strokovnjakov, vse razlage in vpliv posameznih substanc na nas… recimo preprosto: poljubljati se je fino 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja