Jaslice domače izdelave – sprejmete izziv? (video)

Thumbnail

V tem članku bom z vami delila video, kako sem v lanskem adventu izdelala votlino za jaslice. Če boste pridni in se dela lotili v teh dneh, vam bo morda še uspelo izdelati votlino, če pa ne, pa boste našli kopico idej za podvige naslednjih let.

Zakaj sem se sama tega sploh lotila? Ker sem leto prej izdelala figurice (predstavljene so v zadnjem videu). In figurice, ki so zahtevale cel advent časa, da so nastale, so morale dobiti spodobno votlino – votlino, vrh katere bo npr. izvir, ki bo simboliziral Jezusa kot izvir žive vode, in kjer bi lahko bilo drevo zasejano ob potoku voda … in tako so se mi spletale ideje, kaj vse bi si želela v jaslicah.

Nato sem nekaj večerov pregledovala Youtube, se učila in zbirala ideje, kako se bom lotila tega, kar se je spletlo v moji glavi.

Mislim, da so butalci imeli pregovor: »Če ne znamo sami, bomo naučili druge« Sama sem se namreč brez izkušenj in z nekaj youtube znanja prvič lotila česa podobnega in že sem se pridno snemala, da bom lahko svoje uspehe podelila z vami. Bom poštena – svoje uspehe in neuspehe. Končni rezultat mi je zelo všeč, ste pa povabljeni k ogledu videov, da se boste učili tudi na mojih napakah. 

1. Osnovna izdelava votline:

Proces izdelave:

2: Dodelava votline (trava, grmičevje, voda …)

Tole je končna podoba:

Proces izdelave:

3: Predstavitev jaslic in prav posebnih pastirjev

Izdelovanja figuric nisem snemala.

Za tiste, ki so jim figurice všeč, pa naj povem par osnovnih stvari:

  • glave so izdelane iz umetne gline
  • telo je izdelano iz žice, okrog katere je ovita vrv, zato so položaji spremenljivi
  • oblekice so sešite iz (ostankov) blaga
  • lasje so iz volne za filcanje

Predstavitev naših jaslic:

Ni tako potrebno, da sebe postaviš v jaslice, kot sem sama to storila z našo družino, temveč je pomembneje, da pustiš, da se jaslice »postavijo vate«.

Blagoslovljene praznike! 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja