Moški, ki redno poljublja svojo ženo, živi dlje in več zasluži!

Foto: Shutterstock

Ali z zakoncem verjameta v koristnost poljuba, preden se zjutraj poslovita? Moški, ki zjutraj poljubijo svoje žene, preden odidejo na delo, živijo dlje, povzročijo manj prometnih nesreč, pa tudi zaslužijo več kot moški, ki tega ne počnejo.

Vsaj tako kažejo nekatere raziskave. Ne glede na to, ali tem rezultatom verjamemo ali ne, pa obstaja več preverjenih pozitivnih učinkov rednega poljubljanja tako na zakon in celotno družino kot tudi na zdravje.

Poljub utrjuje zaupanje v odnosu

V včasih stresnem in glasnem jutru sta poljub in ljubeča beseda zagotovilo, da bosta večkrat na dan pomislila drug na drugega ter na to, da pripadata drug drugemu. Žal gre veliko zakonov skozi dolga leta brez enostavnega izražanja čustev s poljubom, kar ustvarja nesrečno razmerje, ki lahko vodi tudi v ločitev. Preprost poljub večkrat na dan je enostaven način izražanja ljubezni, ki gotovo okrepi povezanost.

Poljub izboljša komunikacijo

Čutite, da bi se s partnerjem nekaj pogovorili, pa ne veste kako začeti? Začnite s poljubom! Poljub sprosti napetost in pogovor bo gotovo lažje stekel. Po poljubu boste težko jezno komunicirali in sam pogovor bo s tem tako obrodil več sadu. Pari, ki se pogosto poljubljajo, se tudi več pogovarjajo – da so dobri pogovori eni od temeljev zakona, pa tako vemo.

S poljubom ljubezen raste

Z vsakodnevnimi poljubi poskrbimo, da intimnosti nikoli ne potisnemo vstran. Ostajamo v bližini in v bližini se zakon obnavlja. Kljub vsemu, s čimer se zakonca srečata v življenju, si s poljubom dokazujeta pripadnost, spoštovanje, zaupanje. Z vsakim poljubom in njegovimi pozitivnimi posledicami se ljubezen utrdi in raste.

Zaradi poljubov je vredno iti v nov dan

Zakonsko življenje je lepo, vendar ni imuno na neuresničene predstave o njem. Po težkem dnevu v službi, v finančnih težavah, v stiski bolezni – lahko nekaj tako nežnega in iskrenega, kot je poljub, spremeni težo dneva v svetlobo. Poljub žal ni rešitev na vse stiske, s katerimi se zakonca srečata, je pa odličen spremljevalec na poti skozi naporen dan.

Poljub je zgled otrokom

Otrok, ki vidi starše, ki se poljubijo pred odhodom od doma ali po prihodu iz službe, ima od tega več koristi. Naučijo se izražanja ljubezni. Naučijo se, da preprost poljub dela čudeže. Počutijo se varneje, ko vidijo starša v dobrem odnosu. Verjamejo, da ljubezen nikoli ne mine.

Poljub za zdravje

Ste vedeli, da obstajajo strokovnjaki, ki raziskujejo koristi poljubljanja? Imenujejo se filematologi in v svojih raziskavah so odkrili marsikaj, zaradi česar se je vredno poljubljati. Poljubljanje znižuje stres, spodbuja delovanje imunskega sistema, znižuje krvni pritisk, lajša bolečine, izboljšuje splošno počutje, zavira negativne misli … Seznam pozitivnih posledic poljubljanja na zdravje je zelo dolg, zato izkoristimo to zdravilno obliko dotika.

Menim, da je navedenih več kot dovolj razlogov, da prenehate brati ter greste poljubit svojega moža ali ženo, fanta ali dekle (ali pa se pripravita na prijazen sprejem, ko se bosta po dolgem dnevu spet srečala!).

Viri: familyshare.com, mindbodygreen.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja