Kako spodbuditi moža, da vas pelje na zmenek?

Foto: Shutterstock

Zmenki so pomembni in potrebni za ohranjanje dobrega odnosa. Morda vaš dragi ni tako navdušen kot vi? Tukaj je nekaj idej, kako ga spodbuditi, da vas odpelje na zmenek.

Razumite njegove potrebe

Ko po končani službi stopi skozi vrata, je za njim že naporen in dolg dan. Morda je utrujen. Morda je imel v službi nekaj zelo napornega, morda kaj nepričakovanega.

Ko stopi skozi vrata, se mu še posebej posvetimo. Povejmo mu, kako smo vesele, da je doma, poljubimo ga, ga objemimo. Dajmo mu čas, da zadiha. Ko bo videl naše zadovoljne obraze, bo tudi sam postal dobre volje in bo veliko bolj pripravljen prisluhniti našim potrebam.

Povejte mu, da si želite, da nas pelje na zmenek

Verjamete ali ne, ampak vašemu možu se morda niti ne sanja, koliko vam to pomeni. Občasni namigi niso dovolj. Povejte mu naravnost, nežno, a direktno, kako pomembni so zmenki za vas.

Predvsem pa je pomemben ton besede. Ne začnimo z očitki ali besedami: »Nikoli ne …« Povejte mu, da ste radi v njegovi družbi in da potrebujete, da ste z njim sami. Povejte mu, da vas to napolnjuje in da potrebujete ta čas, da si napolnite baterije. Vsak dobro namerni moški bo to razumel in si vzel k srcu.

Točno mu povejte, kaj za vas pomeni zmenek

Morda si ne zna predstavljati. Ali pa ugiba, kaj bi vam bilo všeč in mu je težko najti pravo pot, ki vas bi osrečila. Zato je pomembno, da mu poveste pričakovanja in želje.

Presenečenje, kam gresta, lahko še vedno prepustite njemu. Vendar pa začrtajte smer, kaj si želite – sploh, če v glavi že imate predstavo o tem, kako naj bi zmenek izgledal.

Razmislite, kakšen zmenek bi ugajal njemu

Saj lahko združite oboje – vaše in njegove želje. Če bo všeč obema, je to najbolj gotov način, da si bo ponovno želel na zmenek. Razmislite, kaj bo ugajalo njemu in godilo tudi vam; si želite v restavracijo na dobro večerjo? Predlagajte takšno, kjer strežejo njegovo najljubšo hrano. Ima rad šport? Preživita skupaj aktiven večer.

Uredite se zanj

Možje imajo radi urejene žene. Pokažite mu, da se vam je vredno zanj ozaljšati. Nadenite si boljšo obleko, uredite si frizuro. Poskrbite, da vas bo z odprtimi usti pospremil v avto. Ni nujno, da si nadenete večerno obleko – če ima rad kavbojke, si jih nadenite te. Če ima rad viseče uhane, si jih priskrbite. Vas rad vidi v visokih petah? Obujte si jih za zmenek. Vsekakor mu pokažite, da ste se zanj potrudili in naredili vajin večer poseben.

Naredite si zmenek čim bolj preprost

Ne mara gneče? Kupita karte preko spleta. Mu je težko priskrbeti varuško? Uredite ta del vi. Ga skrbi, da bosta porabila preveč denarja? Predlagajte nekaj, kar ne stane veliko. Olajšajte mu načrtovanje oziroma tisto, kjer se ne počuti spretnega. Da bo tudi njemu zmenek prijeten in ne v breme.

Ohranjajte pozitivno naravnanost

Če bo vaš mož pričakoval, da mu boste na zmenku razodele vse vaše težave in da bo moral ves večer načrtovati, kako bosta v naslednjih tednih vzgajala otroke, gotovo ne bo navdušen. Naj bo to čas le za vaju; ne govorita o obveznostih, o tem, kaj vse vaju še čaka. Bodita sproščena, povejta si kakšno zanimivost, spomnita se kakšnega vica. Obujajta spomine. Napolnita pogovor s pozitivnimi temami.

Najdita dan, ki bo postal vajin dan za zmenek

Čas hitro teče. In predno se dvakrat obrnemo, je mesec naokoli. Zato si čas za vaju umestita v koledar. Vedno isti dan, ista ura. Tako bo vajin večer postal navada in takšne navade so nujno potrebne. Vajin zmenek bo postal tradicija, polna lepih spominov.

Povzeto po: familyshare.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja