Jezus je … ČLOVEK

Vsi v vasi so poznali petletnega Matička. Bil je prijazen in zgovoren fant. Toda, takšen je bil samo, kadar je bil sam. V družbi svojega malega bratca Tejčka pa je postal popolnoma drugačen. Ko se je Tejček hotel igrati z njegovo igračko, mu jo je Matiček izpulil iz rok. Če mu je mali bratec nevede podrl stolp iz kock, ga je udaril. Očka je Matička večkrat podražil, da v njem spi zver. To fantu seveda ni bilo čisto nič všeč. Ni hotel biti tak. Pomagati pa si ni znal.

Jezus je … ČLOVEK (Dan 7, 13-14).

V razmislek:

Naš svet ni samo lep. Na njem lahko najdeš veliko grdega. Včasih k temu prispevajo dejanja drugih. Ločitev staršev. Vojna. Uničevanje tujih stvari. Kraja. Korona.

Včasih pa tudi ti ravnaš slabo. Začneš prepir. Udariš. Izrečeš grdo besedo. Ker hočeš biti prvi. Imeti vse samo zase. Delati le tisto, kar te zabava.

Verjetno veliko lažje opaziš napačne odločitve drugih. In težje, kar delaš ti sam. Nočeš priznati, da si ga polomil. Ker te skrbi, kaj si bodo drugi mislili o tebi. Ker vedno ponavljaš ene in iste grde stvari.

Tako rad bi ravnal drugače, pa ti ne gre. Kot da v tebi spi zver. Ki se zbudi takrat, ko bi bil rad dober. Bog ve, da je zver, ki spi v tebi, strašna. Da se proti njej ne moreš boriti sam. Zato ti v pomoč pošilja Jezusa. Človeka. Na svet je prišel kot dojenček. Tako kot ti. Živel je v družini. Tako kot ti. Učil se je govoriti, hoditi, pisati. Tako kot ti. Poslušal in spoznaval je Boga. Tako kot ti. Boril se je s skušnjavami. Tako kot ti. Smejal se je. Tako kot ti. Včasih pa se je počutil osamljenega. Tako kot ti.

V čem je sploh drugačen od tebe? Jezus je edini človek, ki se je uprl zveri. Ki ni verjel njenim sladkim obljubam. Njenim lažem. Ki je na jezo, zaničevanje, žalitev … odgovoril z ljubeznijo. On je edini, ki je to zver tudi premagal. Zato je Jezus tvoj in moj zgled. Kako se zveri zoperstaviti. Kako jo ukrotiti. In z Njegovo pomočjo tudi premagati.

Pogovor:

  • Kaj je zate skušnjava? Čemu se najtežje upreš, pa čeprav veš, da to ni dobro zate?
  • Kdaj ti dovoliš zveri, da se prebudi in pokaže tvoj grdi obraz?
  • Kaj lahko storiš, da jo ukrotiš?

Zvezda:

  • Na zvezdo repatico zapiši »Človek«.

Molitev:

Ko te bo zamikalo, da narediš nekaj slabega, se spomni na Jezusa. Prosi ga, naj odžene zver. (Tvojo jezo. Da bi koga udaril. Užalil.) Prosi Jezusa, naj ti pomaga na miren in lep način rešiti situacijo, v kateri si se znašel. Ob soju dveh prižganih svečk poslušajte pesem: KO NE ZMOREM (https://www.youtube.com/watch?v=MPPP_k98tHY). Po njej še nekaj časa vztrajajte v tišini.

Zgodbe iz adventne akcije bodo vsako jutro v adventnem času za vse, ki se boste na letošnjo adventno akcijo naročili, na voljo na portalu Iskreni. Akcija je primerna za družine z manjšimi in večjimi otroki in bo vključevala zgodbo, pesem ali nek dogodek iz vsakdana, ki mu bo sledilo razmišljanje o Jezusu oz. njegovem imenu ter nekaj iztočnic za skupen pogovor, ki se zaključi s predlagano skupno molitvijo.

Vsem naročnikom bo poleg prisrčne družinske adventne akcije, ki vam bo v pomoč pri pripravi na božič, omogočen tudi dostop do drugih naročniških vsebin portalov Iskreni in Domovina ter tiskani tednik Domovina.

Vabljeni k prijavi na letošnjo adventno družinsko akcijo ter naročnino na naše medije ter obilo veselja in blagoslovov ob pripravi na božič!

Prijavite se na letošnjo adventno akcijo!

V obrazec spodaj vnesite podatke.

 
 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja