»Homoseksualne zveze enake heteroseksualnim? Norčevanje iz nas, istospolnih!«

Thumbnail

»Ljudje mislijo, da vsi homoseksualci podpiramo novi zakon, kar je popolna laž. Gejevskih lobijev, ki vodijo kampanjo, si nismo izbrali sami. Vendar imamo tudi geji pravico uporabiti zdravo pamet!«

Besede sta izrekla francoska geja Raphaël in Xavier, člana združenja Homovox. V kampanji za izenačitev istospolnih zvez s heteroseksualnimi, ki je pred tremi leti potekala v Franciji, so se istospolno usmerjeni, ki so predlogu zakona odločno nasprotovali, povezali v združenje Homovox.

Javnost so želeli seznaniti s svojim nasprotovanjem »poroki in družini za vse«. Ker LGBT aktivisti predstavljajo le del istospolno usmerjenih, njih pa načrtno preslišijo, so se počutili prezrte in še bolj stigmatizirane.

Da bi dali glas »tihi večini«, kot so se poimenovali, so na svojem YouTube kanalu objavili več deset pričevanj istospolno usmerjenih, ki so – proti. Ker so se javno izpostavili, so bili posledično deležni številnih napadov in diskreditacij s strani LGBT lobijev.

Jean-Pier Delaume-Myard: »To je militantni aktivizem peščice ljudi, ki se ne ozira na otroke«

»Za koga je napisan ta zakon?« se na posnetku sprašuje Jean-Pier, avtor knjige Homoseksualec proti poroki za vse (Homosexuel contre le mariage pour tous). »Sam kot homoseksualec ne poznam veliko parov, ki bi se želeli poročiti. Če bi se, bi najprej registrirali svojo zvezo, kar je med istospolnimi pari velika redkost.

Tu gre za militantni aktivizem peščice ljudi, ki bi zase radi določene pravice. A pri tem pozabljajo na ključno vprašanje – otroka. Ali otrok nima svobode in pravice do očeta in matere? Seveda sta ta včasih ločena ali odsotna, vendar ju otrok kljub vsemu ima.

Tudi sam sem si v nekem obdobju zelo želel otroka. A kmalu sem ugotovil, da bi rad imel otroka iz napačnih, sebičnih vzgibov. Svoj klic po podarjanju sem nato našel v pisanju, med drugim pišem tudi pravljice za otroke. Na tak način sem jim blizu in jih spoštujem. Gre za dejanje ljubezni.«

Christophe Martin: »Sem homoseksualec, a sem vseeno moški«

»Otrok ni pravica. Morda bo otrok enako dobro odrasel v istospolni družini, a tudi takšen primer ima vpliv na družbo. Nimamo pravice početi vsega, kar si želimo,« pravi 40-letni gej Christophe in dodaja: »Naj je znanost še tako napredovala, mi ne morejo presaditi maternice, da bi lahko imel otroka. Med moškimi in ženskami so razlike, ne glede na njihovo spolno usmerjenost.                     

Sem homoseksualec, a sem vseeno moški. Nisem ženska. In ne bom dovolil, da mi LGBT manjšina vsili predstavo, da vzorec ‘moški-ženska’ ne drži več. Če bi imel otroka, bi si želel, da moj otrok pozna svojo mamo.«

Hervé Jordain: »Dve ženski ali dva moška nikoli ne moreta postati družina«

»Mediji za mnenje vedno vprašajo ljudi, ki so za. Istospolne, ki smo proti – in mislim, da smo v večini – vsi ignorirajo,« razlaga gej Hervé. »Pravice zahteva nekaj odstotkov ljudi, ki so običajno povezani z lobiji, ki jih niti nočem imenovati.

Dve ženski ali dva moška nikoli ne moreta postati družina. Družina ima otroke. Dve ženski ne moreta imeti otrok, to preprosto ni mogoče. Sam mislim, da se mora otrok razvijati v družinskem okolju, ki ga sestavljata moški in ženska. Nekateri navajajo primer mater, ki same vzgajajo svoje otroke. Ja, toda očetje vseeno obstajajo! Nasprotno pa ne obstaja pravica do otrok.«

Jean-Marc Veyron la Croix: »Že 20 let sem v zvezi, vendar to ni poroka – in nikoli ne bo«

»Homoseksualci ne moremo biti rodovitni tako, da bi imeli otroke, lahko pa smo rodovitni na številne druge načine: v umetnosti, udejstvovanju v družbi …« pravi istospolno usmerjeni župan majhne burgundske občine Jean-Marc.

Mislim, da mora zakon podpirati tisto, kar je najboljše za otroka. Najboljše – in temu mislim, da ne bo nihče oporekal – je, da ima otrok očeta in mater, ki se ljubita.«

V intervjuju za časopis Le Parisien dodaja: »Ja, sem gej, toda nočem, da me zreducirate na to, Zame je poroka zveza med moški in žensko. Sam sem že 20 let v zvezi, vendar to ni poroka in nikoli ne bo. Zavzemam se za dopolnitev zakona o istospolnih, nočem pa poslušati laži: da nastane otrok, bosta vedno potrebna moški in ženska.«

Xavier Bongibault: »Zakaj potem poroke ne bi dovolili tudi trem osebam, ki se resnično ljubijo?«

»Ljudje mislijo, da smo vsi homoseksualci za novi zakon, kar je popolna laž. Tudi geji imamo pravico uporabiti svojo zdravo pamet,« pravi 21-letni Xavier, pobudnik iniciative Gej, a neporočen. »Številnim gejem se nam zdi predlog zakona škodljiv, saj imamo tudi sami očeta in mamo ter si tega želimo za vse otroke.

Poroka za vse? Zakaj torej ne bi dovolili poroke trem osebam, ki se resnično ljubijo? Ali očetu, ki ljudi svojo hčerko? Zakaj hočemo uničiti družinske temelje, s čimer bomo uničili tudi socialne vezi?«

Viri: www.famillechretienne.fr, www.youtube.com, actualitechretienne.wordpress.com, www.leparisien.fr

Foto: noticias.uol.com., www.en.chateauchasselas.fr, zdravstveniodgoj.com, etudiant.lefigaro.fr

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja