Družina s petimi otroki posvojila še šest sorojencev

Thumbnail

Si predstavljate, da starši ne morejo skrbeti za vas in vas oddajo v posvojitev? Nikoli več ne boste del njih. Si predstavljate, da ob tem izgubite še svoje brate in sestre?

Američana Christopher in Christina Sanders sta se tega dobro zavedala. Ko sta postala rejnika, sta se odločila, da ne glede na to, koliko otrok bosta dobila v varstvo, ne bosta ločevala sorojencev in jih prepustila, da živijo razpeti med več domovi.  Kljub temu da njihova družina šteje sedem članov, so se odločili odpreti srca in sprejeti medse še šest novih.

Ni lahko, vendar je vredno

Preko sodišča sta oddala prošnjo za posvojitev in uspešno posvojila šest sorojencev. Sodniška dvorana, ki je bila tistega dne nabito polna, je redkokdaj tako polna čustev. Jok in vzkliki veselja so napolnili dvorano in celo sodnik ni ostal ravnodušen. V kratkem intervjuju je izjavil: »V vseh letih mojega delovanja še nisem imel primera, ko bi kdo želel posvojiti šest otrok. Toliko otrok čaka na posvojitev in nihče jih noče. Ta dva pogumna starša pa sta jih sprejela medse. Uspelo jim je.«

V sodni dvorani se je tako družina na novo rodila – vsi otroci so prejeli nova imena, tako da imajo zdaj prav vsi družinski člani inicialki C.S. Pridruženi otroci so si nadeli imena: Carson, Caylee, Caleb, Christian, Coby in Chloe (stari so od 9 do 16 let) in tako dopolnili paleto imen bioloških otrok: Christopher, Cayden, Chazz, Caitlyn in Cameron (10, 11, 12, 14 in 19).

Prostor se vedno najde

Medtem ko sta najstarejša fanta v družino prišla že leta 2014, sta dve deklici, ki jima sledita, prišli oktobra. V hiši imajo šest spalnic in ko se je najstarejši otrok z začetkom študija odselil, so imeli ravno dovolj prostora za vse. Tako sta ob posvojitvi v družino prišla še zadnja dva člana.

Ganjeni otroci so v sodni dvorani po pozivu sodnika, če želijo spregovoriti, iskreno dodali: »Za nami so težki časi, ni nam bilo lahko. Sandersi so nam omogočili, da smo skupaj. In vse je res čudovito.«

Največji problem predstavlja logistika. Zato je njihova babica na spletu odprla dobrodelno stran, kjer so radodarni ljudje v dveh mesecih zbrali več kot 64.000 dolarjev za minibus, ki bo otrokom in staršema olajšal logistične zaplete.

Imeti otroke je pogumno. Imeti pet svojih še bolj. Posvojiti šest drugih pa poleg poguma terja še malo drznosti. In pa ogromno ljubezni. Ne glede na očitno razliko v barvi kože (Sandersi so črni, medtem ko so novi otroci beli) Christopher dodaja: »V Božjih očeh smo vsi enaki, ne glede na barvo kože.«

Viri: local12.com, aleteia.org, www.gofundme.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja