»Draga žena, vem, da si tudi ti zaslužiš počitnice«

pismo

V naše uredništvo je priromalo pisemce, ki ga je slovenski oče napisal svoji ženi in ji z njim pripravil čisto posebno presenečenje.

Ana in Marko (imeni sta spremenjeni) sta starša dveh majhnih otrok, čez nekaj mesecev pa se jim bo pridružil novi družinski član. Čeprav uživata v starševstvu, je Marko opazil, da je Ana utrujena in ob obilici dela ne uspe odklopiti. Zato ji je poslal spodnje pisemce.


Draga žena!

Vem, da si tudi ti zaslužiš počitnice. Čeprav smo se ravno vrnili z dopusta, to ob dveh (skoraj treh) majhnih otrocih zate ni bil ravno oddih. Verjetno bo minilo še nekaj let, preden bova lahko zares počivala 🙂 Ampak do takrat bi rad, da imaš tudi ti vsaj en dan zase, mini počitnice. Zato bom imel v soboto jaz otroke. Ti pa si privošči dolg spanec, izlet s prijateljicami, sprehod ali pa samo počitek s knjigo v roki. Ali kaj drugega prijetnega, za kar ti vedno zmanjka časa. Sama. Pogrešali te bomo, a bomo veseli, da si boš dobro odpočila in si napolnila baterije.

Enkrat v kratkem pa še skupna večerja, samo midva, kaj praviš?

Hvala za vse, kar storiš zame in za vse nas!

Rad te imam.


Spočita žena, srečen dom

Lahko še kaj dodamo? Le to, da Bogu hvala za pozorne može, ki dobro poskrbijo za svoje žene! Mame se razdajamo za svojo družino, pri čemer marsikdaj zanemarimo svojo potrebo po spancu, uravnoteženi prehrani, mirni molitvi, rekreaciji, odrasli družbi in sprostitvi.

Rad bi, da imaš tudi ti vsaj en dan zase, mini počitnice.V nekaterih obdobjih se vse našteto zdi misija nemogoče, a z moževo pomočjo vsaj krajša obdobja za polnjenje baterij ne bi smela biti prehuda ovira. Te urice niso samo luksuz, ampak so še kako potrebne, da se mame regeneriramo in preprečimo svojo izgorelost. Pozitivne posledice občuti vsa družina. Le (kolikor toliko) spočita in zadovoljna ženska je lahko dobra žena in mama ter prijetna družba.

A kako si vzeti čas zase, če imamo vedno toliko opravkov? Brez nas družina verjetno sploh ne bo zmogla! Zato je toliko bolj dragoceno, kadar mož opazi, da je žena utrujena in potrebuje predah. Možje, pošljite ženo na kratek oddih, boste videli, da se bo vrnila kot prerojena!

Mame, me pa brez slabe vesti poskrbimo zase. Šele takrat se bomo lahko v polnosti razdajale našim najbližjim!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.