Dan, ko otroci v šolo prinesejo svoje Sveto pismo

Foto: Shutterstock

Več kot pol milijona mladih iz vseh Združenih držav Amerike se bo danes, 3. oktobra, pridružilo gibanju Prinesi Sveto pismo v šolo (Bring Your Bible to School). Vsakoletni dogodek, ki ga vodijo študenti zdaj že šesto leto zapored, mladim ponuja edinstveno priložnost, da v šoli predstavijo svojo vero.

Otroci in najstniki bodo tekom dneva delili svoje izkušnje prek družbenih medijev s pomočjo hashtaga #BringYourBible.

Pobuda se je začela leta 2014 kot odgovor na odločitev, ki jo je leta 1963 sprejelo vrhovno sodišče Združenih držav, ko je prepovedalo branje Svetega pisma v šolah. Že prvo leto je pobuda naletela na plodna tla, saj je več kot 8.000 otrok prineslo svoje Sveto pismo v šolo. Številka, ki se vsako leto veča, je v letu 2016 dosegla že preko 356.000 otrok, ki so želeli prinesti v šolo svojo Knjigo vseh knjig.

Vero živiš, ne bereš

Eden izmed organizatorjev, gospod Brees, pravi: »Eden mojih najljubših stavkov v Svetem pismu je drugo pismo Korinčanom – saj hodimo v veri, ne v gledanju. Zato vabim vse, da pokažemo, da želimo živeti vero, da prinesemo svoja Sveta pisma v šolo in povemo še drugim, kako velika je Božja ljubezen.«

»Prinesi. Deli. Živi.«

Glavna želja organizatorjev je, da se dijaki in študentje v prostem času ne bi bali izraziti tistega, kar živijo ali priznati, da berejo Sveto pismo. Organizatorji spodbujajo vse udeležence, da delijo z drugimi svoje osebne zgodbe o veri in poslušajo tudi zgodbe svojih prijateljev.

Živeti vero terja pogum

Spodbuda, da prinesejo svoje Sveto pismo v šole je nastala tudi z namenom, da bi mlade spodbudila, da jim ni potrebno skrivati vere v zasebno življenje. Kristjan je vedno kristjan, tudi v šoli.

 

Spodbuda Prinesi Sveto pismo v šolo je priložnost, da otroci pozabijo na vse kulturne, rasne in druge razlike in se medsebojno opogumljajo, da bi živeli življenje, ki bi bilo polno ljubezni in miru.

Letošnje geslo dneva je »Prinesi. Deli. Živi.« Naj bo to navdih tudi za vse mlade kristjane v Sloveniji, da pogumno in odkrito živijo in spregovorijo o svoji veri.

Viri: bringyourbible.org, daysoftheyear.com, focusonthefamily.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja