Čustveni duet in navdihujoča zgodba očeta in sina – Andrea in Matteo Bocelli

Thumbnail

“Vsak starš, vsak, ki pozna dragoceno odgovornost biti mati ali oče, bo v polnosti razumel pomen tega dela. “Fall On Me” je moj prvi duet s sinom Matteom Bocellijem,” je zapisal njegov oče, svetovno znani pevec Andrea Bocelli, ki je posnetek dueta javno objavil na svoj 60. rojstni dan.

Eden najbolj znanih pevcev, ki je po vsem svetu prodal več kot 80 milijonov albumov, s čimer je najbolj prodajani klasični glasbenik vseh časov, je tudi človek vere, zagovornik družine in življenja, dobrotnik in mož preprostosti in veselja. 

Bocelli, obkrožen z ljubečo družino, v premagovanju preizkušenj

Že njegovo rojstvo je bilo blagoslov. Rodil se je, ker njegova mati ni upoštevala nasveta zdravnikov in naredila splava dečka, za katerega so napovedali, da bo morda invaliden. Po pogumni odločitvi njegove matere je tudi sam nasprotnik splava, materi pa se na koncertih pogosto zahvali za življenje. 

Rodil se je s prirojenim glavkomom, slabo je videl že od rojstva, ljubezen do glasbe pa je čutil že kot majhen deček. Pri dvanajstih letih je zaradi nesreče pri nogometu popolnoma izgubil vid, a to ga ni ustavilo.

Rojen je bil v kmečki družini, vseeno pa je bila glasba edino, kar ga je zanimalo. Naučil se je igrati klavir, flavto, saksofon, trobento, trombon, kitaro in bobne, nato pa že kot najstnik žel prve pevske uspehe.

“Veliko dolgujem svojim staršem: vzgajali so me v tesno povezani družini, dali so mi izobrazbo, ki se je izkazala za nepreceljivo tako v življenju kot v moji karieri,” je dejal v enem izmed intervjujev.

Človek vere

“Pot vere je polna presenečenj,” je povedal – kot bi opisoval zgodbo svoje vere. Kot mladostnik se je odločil za agnosticizem, njegova vera se je rodila šele v odrasli dobi, po branju Tolstoja. 

“Vera je resnično neprecenljivo darilo, ki ga poskušam vzdrževati in poglabljati, in ki me podpira vsak dan.” pravi. Misli o veri in vtise iz romanj pa pogosto deli tudi preko socialnih omrežij. 

Oče

Bocelli se je l. 1992 poročil z Enrico Cenzatti, s katero imata sinova Amosa in Mattea. Par se je ločil leta 2002. Iz kasnejšega razmerja z Veronico Berti ima hči Virginio.

Bocelli in papeži

Pel je pred mnogimi znanimi osebnostmi, poseben pomen pa ima zanj petje papeži. Zapel je zadniim trem – Janezu Pavlu II., Benediktu XVI. in Frančišku. Prvič je pred papežem pel l. 1994, ko se je vrnil h katoliški veri, zadnjič je pel na avgustovskem svetovnem srečanju družin v Dublinu. Sodeloval je na številnih dobrodelnih prireditvah, katoliških misijah in akcijah. 

V več pesmih poje o pomenu starševstva, dotika se tudi vere. Med najbolj znanimi je pesem Molitev (The Prayer), ki jo je zapel s Celine Dion. 

Oče in sin

Na novem albumu z naslovom “Si” nastopata oba pevčeva sinova.

V zadnji pesmi, ki ima na YouToubu že več kot 1,8 milijona ogledov z očetom prvič zapoje 20-letni sin Matteo. Pesem govori o vezi med staršem in otrokom, o usmerjanju, iskanju in vseh odtenkih tega odnosa. 

Medtem ko sin poje o iskanju življenjske poti, resnice in opore, ga oče usmerja na pot svetlobe, ga opogumlja, naj ne obupa, verjame vase in se nasloni nanj. 

Oglejte si čudovit nastop očeta in sina Bocelli.