Česa se lahko naučimo od noseče Katy Perry?

katy_pery

Katy Perry je 28. avgusta izdala nov studijski album, Smile. Le dva dni prej, 26. avgusta, pa je rodila svojo prvorojenko, deklico z imenom Daisy. Z zaročencem Orlandom Bloomom sta veselo novico oznanila na Unicefovem instagramu, ob čemer sta zagnala tudi zbiranje sredstev za porodne centre v revnih predelih sveta.

Čeprav je izjemno lepa gesta, da publiciteto, ki jo bodo mediji gotovo namenili rojstvu njunega otroka, preusmerita na dobrodelnost, pa bi se sama rada vrnila še na čas pred porodom.

V čas karantene, ko je ogromno ljudi ždelo doma in bilo strahovito nesrečnih zaradi vseh prekrižanih načrtov v letu 2020.

Čeprav nikdar nisem bila kakšna velikanska oboževalka Katy Perry, pa ji moram priznati, da je to leto res garala. Kljub epidemiji. In kljub nosečnosti.

Aktivna, nasmejana, lepa!

Marca je izdala prvi singel za novi album z naslovom Never Worn White, v katerem kar žari v obleki, ki je sumljivo podobna poročni, na koncu pa kameri pokaže zaobljeni nosečniški trebušček – kar je bil prvi namig javnosti, da pevka pričakuje svojega prvega otroka. Nato je maja izdala pesem z naslovom Daisies (za katero zdaj vemo, da je napoved hčerkinega imena) in jo pospremila z videom, v katerem oblečena v nekaj spalni srajčki podobnega ponosno pokaže svoje noseče telo.

Vso pomlad in poletje je pevka promovirala svoj prihajajoči album, se pojavljala v pogovornih oddajah, dajala številne intervjuje na daljavo in celo pripravljala koncerte v živo prek spleta.

Ob tem je ponosno kazala svoje med nosečnostjo pridobljene kilograme, ni ji bilo niti nerodno pokazati zatečenih prstov na rokah in nogah. Iskreno je spregovorila o svojem apetitu po pikantni hrani med nosečnostjo in poudarjala, da je v času, ko v njej raste otrok, postala še bolj hvaležna za svoj telo, za vse kar zmore, in da hkrati še bolj ceni in spoštuje vse ženske, ki imajo otroke.

Ni ji bilo težko niti priznati, da jo je nosečnost popeljala prek čustvenih vzponov in padcev. »Nosečnost te prizemlji,« je povedala in se pošalila: »in pri 85 kilogramih, kot jih imam trenutno, pravzaprav moraš biti prizemljen.«

Predvsem pa je v družbi, kjer prevladuje kultura smrti, Katy Perry s svojim neustavljivim čebljanjem čudovit zgled veselja do življenja in odprtosti zanj.Vsa ta dejanja, ki se na prvi pogled zdijo povsem običajna, pa se izkažejo kot zelo pogumna, če pomislimo, da živimo  v družbi, ki poveličuje videz, ki daje veljavo predvsem suhim ženskam in ki nosečnost pogosto predstavlja kot bolezen, materinstvo pa predvsem kot oviro na poti do kariernega uspeha.

V družbi, ki tako rada razlaga ženskam, da je z začetkom materinstva njihove kariere konec, je popularna pevka, ki pokaže, da je v nosečnosti, če se ženska dobro počuti in je z otrokov vse v redu, mogoče delati vse do zadnjega, več kot dobrodošla novica.

V družbi, ki ženske prepričuje, da so lepe le, če so suhe, je nosečnica, ki ponosno postavi na ogled svoje nosečniške obline in prav nič ne retušira svojih oteklih prstov na rokah, temveč se celo šali na račun svojih pridobljenih kilogramov, spodbuda, da tudi one sprejmejo svoje telo, kakršno je. Še zlasti v času nosečnosti, z vsem pripadajočimi spremembami.

Predvsem pa je v družbi, kjer prevladuje kultura smrti, Katy Perry s svojim neustavljivim čebljanjem o tem, kako izjemno se veseli svojega prvega otroka, čudovit zgled veselja do življenja in odprtosti zanj.

In to je nekaj, kar bi se vsaka mlada ženska lahko naučila od noseče Katy Perry.