Boste pred volitvami molili za leve ali za desne? V akciji Molitve za volitve vabijo k molitvi za prav vse.

Vir: molitve-za-volitve.si

Postni čas je čas priprave na Kristusovo vstajenje. Letos pa ta čas sovpada s pripravami na državnozborske volitve. Sploh v teh nepredvidljivih časih je pomembno, da ima narod dobre voditelje, ki bodo vodili državo in narod skozi dobro in slabo.

Zato se je skupina kristjanov odločila, da organizirajo molitveno pobudo v ta namen. V molitvi bodo nevidno povezani, v prošnji za blagoslov Slovenije, da bi bila vsem dober skupni dom ter v molitvi za vse politike – leve, desne in vse vmes.

“Želimo moliti za Slovenijo in za blagoslov vseh slovenskih politikov, ne glede na prepričanje in stranko, kateri pripadajo,” pravijo pobudniki akcije.

“Molili bomo torej za vse kandidate iz vseh strank, ne glede na nazorska in družbena prepričanja. Naša molitev ni namenjena zmagi kogarkoli na volitvah, ampak blagoslovu pri delu, da bi vsak izpolnil svoje poslanstvo in deloval v dobro vseh. Želimo prispevati k boljšemu vsesplošnemu ozračju in odprtosti za medsebojni dialog, da bi sprejemali drug drugega v dobrohotnosti in dobronamernosti kot sodelavce pri iskanju skupnih rešitev za prihodnost,” še pišejo.

Kako lahko sodelujete?

Na spletni strani https://molitve-za-volitve.si/ računalnik sam dodeli politično stranko in njenega predstavnika, za katerega posamezni molivec nato moli. Za dodatne spodbude k molitvi lahko ljudje vnesejo tudi svoje podatke.

Na spletni strani bo vsak teden objavljen nov izziv, povezan z akcijo. V prvem tednu smo izzvani, da o vsakem politiku govorimo spoštljivo. Si upate sprejeti izziv?

“Predvsem te torej prosim: prosite, molite, posredujte in se zahvaljujte za vse ljudi, za kralje in za vse oblastnike, da bomo lahko živeli v vsej pobožnosti in vsem dostojanstvu, mirno in tiho. To je namreč dobro in po volji Bogu, našemu odrešeniku, ki hoče, da bi se vsi ljudje rešili in prišli do spoznanja resnice.” (2 Tim 2, 1–4)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja