Psička, ki s svojo prisotnostjo oznanja ljubezen

Foto: Canva

Učence katoliške šole v ameriški zvezni državi Louisiana dvakrat na teden obišče Gia, 8-mesečna psička, za katero skrbijo Usmiljene sestre Najsvetejšega Zakramenta. Gia se sicer za terapevtsko delo šele usposablja, a že sedaj s svojo nežno naravo in toplino prinaša veselje med otroke od vrtca pa vse do osmega razreda.

Sestra Mary Rosario Vega, ki je nedavno praznovala 50. obletnico vstopa v samostan, je ena izmed sester, ki trenirajo psičko in jo vsak teden pripeljejo v šolo. V intervjuju za portal CNA je dejala: “Gia obožuje otroke, zelo je zvesta, inteligentna in zelo hitro se uči.”

Preprosto je lepo videti otroke, kako se spremenijo, ko vidijo psičko, ki maha z repom,” je dejala sestra Vega. “Ko učitelji vidijo, da otrok joka, ima slab dan ali kaj podobnega, Gio pripeljejo v razred ali pa otroka peljejo k njej, da se umiri.”

Gia sicer večino svojih dni preživi v samostanu s sestrami. V samostansko življenje se je zelo dobro vključila, saj se s sestrami celo udeležuje češčenja Najsvetejšega in med mašo pridno sedi pred kapelo. Trenutno jo usposabljajo, da bo se lahko udeleževala maše skupaj z otroki.

“Na splošno je zelo pridna in tiha. Pride na češčenje – vsaka od nas ima eno uro češčenja pred Najsvetejšim – to je njena najljubša ura. Vendar to, kar Gio najbolj osrečuje, je čas, ki ga preživi z otroki”, še doda sestra Vega. Odzivi učencev, učiteljev in staršev resnično poplačajo ves trud z njeno vzgojo.

Gia bo nadaljevala osnovno usposabljanje, da bo prejela certifikat o lepem vedenju in se trudila biti še naprej vir svetlobe in veselja za otroke, ki jih obiskuje in spremlja.

Red Usmiljenih sester Najsvetejšega Zakramenta je leta 1910 v Ciudad de Mexicu ustanovila Venerable Maria del Refugio. Dva stebra tega reda sta predanost Evharistiji in Mariji. Sestre se še posebej posvečajo delu s šolami in mladimi ter si prizadevajo voditi ljudi do izkušnje Božjega usmiljenja. Pri tem jim očitno zelo uspešno pomaga tudi psička Gia.

Več SLIK 

Povzeto po: www.ncregister.com

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Psički imajo zelo radi otroke! Seveda pa je veliko odvisno tudi od vzgoje.
    Verjamem, da ima ta psička lepo življenje, poleg otrok pa razveseljuje tudi redovnice. Kako so simpatične in vesele!
    Tudi živali so del Božjega stvarstva.

  2. Na OŠ Ledina v 2. razred pridejo kužki iz Tačk pomagačk, tako da tale članek ni neka novost, v Sloveniji Tačke pomagačke ogromno ljudem pomagajo, tolažijo in širijo ljubezen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja