Andy Murray: biti dober oče je pomembneje kot biti dober teniški igralec

»Bolj pomembno mi je, da ponoči vstanem in pomagam ženi, kot pa da zmagam vsako tekmo,« pravi znani teniški igralec Andy Murray, ki je februarja z ženo Kim Sears povil prvo hčerko.

Škot Andy Murray je zlasti v Veliki Britaniji izredno priljubljen, saj je prvi britanski igralec, ki je osvojil Wimbledon po letu 1938.

Kmalu po porodu se je soočil z očitki, da očetovstvo slabo vpliva na njegove nastope, sploh ko je moral na turnirju Miami Open odstopiti, poroča independent.co.uk.

Vendar pa Murray na očitke odgovarja z nasmehom. Zanj je v tem trenutku še nekaj pomembnejšega od tenisa: želi se posvetiti svoji hčerki in zagotoviti, da bo odraščala ob njem.

Moja prva naloga je biti dober oče

»Postati starš je velik življenjski preobrat. In če pomaga mojemu igranju, super. Če ne pomaga, pa tudi prav. Zame trenutno to ni problem. Moja prva naloga je biti dober oče, šele nato pride na vrsto tenis,« pravi Murray.

In nadaljuje: »Seveda, še vedno si želim zmagovati in dobro opravljati svoje delo, trdo trenirati in biti odličen, vendar je moja hči zdaj zame na prvem mestu. Želim biti navzoč.«

Murray si ne žene k srcu, da bo na račun očetovstva morda njegova igra utrpela manjše izgube. »Sem srečen in počutim se odlično. Seveda mi ni vseeno, ko izgubim, in tudi odstopi so me potrli, ampak vseeno grem srečen domov in sem rad s svojo ženo in hčerjo.«

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja