8 zabavnih iger, med katerimi lahko starši ležimo in počivamo

Foto: Shutterstock

Vas je že kdaj po dolgem, napornem in stresnem dnevu ob odhodu iz službe kdo vprašal: »Konec za danes?« Ste morda v mislih ali na glas odgovorili: »Zdaj se šele začne!«

Resda komaj čakate, da iz službe pridete v objem otrok in doma, toda včasih je že misel na glasno skakanje, kričanje in na njihove zahteve naporna. Vemo, da imate še ogromno opravkov. Vemo, da si želite še na sprehod in igrišče. V bistvu pa si želite najprej 15 minut odležati na kavču, kajne? Imamo rešitev, preizkusite spodnje ideje!

1. Ugani zvok

Igra je primerna za otroke, ki že znajo uporabljati osnove telefona. Nekje v hiši naj otrok na telefon posname določen zvok, nato pa vam ga predvaja in vi poskušate uganiti, kaj slišite. Med njihovim snemanjem po prostorih se boste lahko dobro odpočili, ugibanje pa bo tudi zelo zabavno. Morda še namig: zavoljo varnosti telefona prepovejte zvok splakovanja školjke.

2. Igra senc

Zatemnite prostor, v katerem počivate. Za to igro potrebujete baterijo ter naključne predmete (svinčnik, plišaste in druge igrače, vilice …). Otrok se mora postaviti tako, da vidi na steno, na katero boste z baterijo projicirali predmete, ne sme pa videti, kaj imate v roki. Tokrat je on na vrsti, da ugiba, čigave sence se pojavljajo.

3. Kaj je na mojem hrbtu?

Udobno se ulezite na trebuh. Otrok naj se razgleda po domu in vam enega za drugim na hrbet prinaša različne predmete. Vi vprašate: »Kaj leži na mojem hrbtu?« Vprašanje postavljajte z različnimi in smešnimi glasovi, nato pa ugibajte. Smeh zagotovljen.

Resda komaj čakamo, da iz službe pridemo v objem otrok in doma, a si želimo najprej 15 minut tudi odležati na kavču …

4. Potres

To igro se radi igrajo predvsem fantje (pustolovski duh, ni kaj). Udobno se ulezite na svoj trebuh, otrok pa naj na vašem hrbtu postavi sceno (lahko prizor z legokockami, s plišastimi igračami, s plastičnimi figuricami …). Ko je vse lepo postavljeno, se začnite premikati in tresti, kot da ste potres. Fantom je ta igra zeloooo smešna. Morda se celo obrnete na bok, da igrače zdrsnejo dol, nato pa se ulezite vanje, kot da jih je pojedla zemlja. Fantje neskončno radi rešujejo žrtve iz nevarnih situacij!

5. Risanje malo drugače

Oblecite se v majico, ki ste jo že »odpisali«, otroku pa ponudite flomastre. Nato se udobno namestite, on pa naj riše po vaši majici. Tako se bo zabaval in užival, da lahko vi med tem berete celo knjigo (no, če vas ne bo preveč žgečkalo).

6. Najdi nekaj, kar je …

Odlična igra, ki jo lahko koordinirate leže iz kavča. Otroku dajajte navodila, naj prinese nekaj, kar je kvadratne oblike, nekaj, kar je rdeče barve, nekaj, kar oddaja zvok … Nato pa naj stvar vrne na svoje mesto.

7. Doktor in pacient

Igra, ki jo iz naših časov dobro poznamo, je zelo primerna za čas, ko smo zelo utrujeni. Ni nam namreč treba početi čisto nič, kot negibno ležati in vsake toliko časa povedati, kaj in koliko nas boli. Otroku dajte na voljo obliže, obveze, zdravila (npr. koščke sadja), nato pa naj vas tako dobro pozdravi, da bosta lahko čimprej odhitela na igrala.

8. Glasbila

Če niste preveč žgečkljivi, je to odlična igra, ki vam omogoča, da nekaj minut odležite. Ulezite se na bok, in se pretvarjajte, da ste kitara, na katero otrok lahko igra. Ulezite se na hrbet in postanite klavir, po katerem igrajo majhni prstki. Če ste zelo pogumni, ste lahko celo boben!

 

Prepričana sem, da boste po teh igrah dovolj spočiti, saj boste imeli med njimi čas preklopiti med službo in družino. Sedaj lahko energično zakorakate v preostanek dneva.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja