8 preprostih idej, da bi vaše stanovanje postalo privlačnejše

Foto: Shutterstock

»Kako naj preoblikujem stanovanje? Moti me … Nekaj manjka … Ampak kaj, ko nimam denarja?«

Obstaja nekaj res enostavnih in finančno sprejemljiih stvari, ki še tako preprostemu stanovanju dajo občutek privlačnosti.

  1. Najprej je pomembna čistoča in pospravljenost stanovanja. Za to je potrebna le volja in nekaj truda. Pospravljeno stanovanje daje občutek urejenosti in elegantnosti. Za tiste, ki živijo v hiši, izredno pomemben vtis naredi tudi njena okolica, zato je še kako pomembno, da je pot do vhodnih vrat prijetna. Če imate možnost vrta, je njegova urejenost tista, ki bo obiskovalcem (pa tudi vam) vsakič pričarala prijetno počutje. Dovolj je le nekaj rož, pa bo vaš dom dobil povsem novo podobo.
  2. Marsikdo si težko privošči menjavo celotnega pohištva. A kaj se da narediti kljub temu? Ogromen vtis naredijo prevleke iz novega blaga.Vaš kavč bo izgledal kot nov, na stole pa lahko položite blazine enake barve.
  3. Včasih je dovolj zamenjati le nekaj polomljenih ali obrabljenih gumbov na pečici, stroju ali pohištvu. Karkoli je poškodovanega, popravite. Tudi to da stanovanju nov “okus”.
  4. V kopalnici veliko pripomore enotna oprema za milo, zobne ščetke in ostale izdelke. Barvno usklajena kopalniška preproga, brisače in pripomočki za nego naredijo kopalnico skladno in ji dajo videz urejenosti.
  5. Prebelite svoje stanovanje. Nova barva prinese novo svežino in želeno spremembo. Strop naj bo drugačne barve od sten, barve sten pa naj bodo spet drugačne v vsaki sobi – skladne z namenom sobe in z barvami pohištva.
  6. S polic in omar poberite vse odvečne spominke, škatle, predmete, ki so tam samo še iz občutka krivde. Zato, da ne bi koga prizadeli. Ko se izpraznejo predali in police, se zdi stanovanje lepše in elegantnejše.
  7. Če se vaše stene šibijo od starih slik, jih poberite z njih. Ohranite le tiste, ki so vam všeč, in jih dajte v primeren okvir.
  8. Poskrbite, da bodo posode za smeti prijetne in v skladu z ostalo barvo pohištva. V kuhinji naj bodo smeti skrite v omarni del, v kopalnici naj bo posoda barvno skladna s preprogo, ploščicami ali drugo prevladujočo barvo. Sobni koši za papir pa so lahko tudi zabavni.

Uživajte v svojem stanovanju. In naj postane več kot to. Naj postane dom.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja