7 alarmov, ki opozarjajo, da vajina intima umira

Vir: Shutterstock

Ko začnete opažati alarme, ki kažejo, da vajina intima umira, je gotovo – takrat skupaj z njo umira tudi vajin odnos.

Ali kot par rasteta? Tako kot kjerkoli drugje je tudi v odnosu pomembno, da napredujemo. Če ne rastemo, umiramo. To velja za vsak vidik odnosa, vključno z vajino intimnostjo. Obstajajo opozorilni znaki, ki svarijo, da je nekaj narobe. Modri pari so pozorni nanje in ukrepajo, ko jih opazijo.

1. Upad (ne-intimnih) dotikov

Čeprav pri besedi intima najprej pomislimo na spalnico, se prvi znaki umiranja kažejo izven nje. Dotik je eno najvidnejših znakov, da je par medsebojno intimno povezan.

Držanje za roke, objem, božanje po laseh, poljub na čelo … Vse to so dotiki, ki jih par potrebuje. Izogibanje tovrstnih dotikov, pa četudi na nezavedni ravni, je prvi znak, da svetijo rdeče luči.

2. Izogibanje očesnemu stiku

Eden od pokazateljev, da si nekdo želi romantičnega odnosa z drugim, je dolgotrajen stik z očmi. Če nas nekdo ne privlači, pogled hitro umaknemo, ko pa nam je nekdo všeč, je naš očesni stik z njim mnogo daljši.

To smo zelo dobro vedeli v času, ko smo si dvorili. A ta pogled z leti ne sme ugasniti. Pari, ki so zelo povezani, bodo samo z očmi ugotovili, kaj misli zakonec. A imajo za seboj kar nekaj let vaje zrenja. Ko se začnete izogibati očem svojega zakonca ali ga ne želite pogledati, je to znak, da je nekaj hudo narobe.

Vzemita si dnevno par minut in si drug drugemu preprosto zrita v oči. Vajina povezanost bo rastla.

3. Pomanjkanje igrivosti, sproščenosti

Vam je v družbi svojega zakonca prijetno? Se še znata pošaliti ali pa je vse samo še skrb? Zdravi pari se radi družijo. Skupaj se smejijo, šalijo, iščejo lepe stvari in skušajo iz težkih trenutkov potegniti nekaj uporabnega. Vsi vemo, da nam vsakodnevna rutina povzroča skrbi. A medtem ko izgubljamo sproščenost v odnosu, jo toliko bolj izgubljamo v intimi.

Poglejte, kdaj ste si nazadnje vzeli čas samo za vaju. Če je tega že dolgo, si ga le privoščite. In opazili boste razliko.

4. Ko je spolni odnos samo še dodatna naloga

Dober spolni odnos je vedno takšen, da zakonca približa, ju naredi bolj povezana in intimna. Zato mora imeti dejanje samo tudi večjo razsežnost – duhovno in čustveno.

Ko spolni odnos ne predstavlja več tudi duhovne in čustvene komponente, ampak je zgolj telesni akt, pomeni, da smo se nekje na poti oddaljili. Čeprav se bosta vajini telesi dotikali, ne bosta povezana. Seveda nas ne more povezati čisto vsak spolni odnos, pa vendar, če vas v daljšem obodbju ne poveže nobeden, so vajine težave precejšnje.

Vzemita si čas in se pogovorita o vajinem spolnem življenju. Naj spolni odnosi ne bodo obveza, ampak trenutki, ki vaju trdneje povežejo in naredijo polne.

5. Razmišljati zgolj »o sebi« in ne več »o nama«

Ko je par intimno zelo povezan, vsak izmed njiju razmišlja o skupnih stvareh, o njima. Skupne so sanje, skupna hiša, skupni hobiji, skupne želje, skupna prihodnost … Če pada intima, zakonca začneta razmišljati vsak zase in o sebi. Iz skupnih načrtovanj preideta vsak v svoje načrte. Beseda midva je le redko uporabljena.

Če pri sebi opazimo takšno razmišljanje, se vprašajmo, če se še čutimo povezane s zakoncem? Čisto normalno je, da se občasno počutimo neslišane ali nesprejete. Ampak ko začnemo razmišljati v ednini namesto množini, se moramo »priklopiti« nazaj na zakonca, drugače bo najin odnos prej ali slej ugasnil.

6. Vajin pogovor teče le okoli obveznosti

Ključna sestavina zakona je sodelovanje. Moj zakonec ni samo moj ljubimec, ampak tudi življenjski sopotnik in sodelavec. Ker sva »v poslu« skupaj, bo veliko pogovorov na temo obveznosti: kdo bo peljal otroke, kdo bo plačal račune, kdo odnesel smeti …

Kljub temu da se moramo na dnevni ravni seveda vse to dogovoriti, bodimo pozorni, da naš pogovor ni usmerjen zgolj na obveznosti. Ko vajin pogovor izgubi vsebino o vajinem notranjem svetu (sanjah, idejah, vzgibih, željah ipd.), to pomeni rdeč alarm.

7. Iskanje nasvetov pri drugih, ne pri zakoncu

Ko se nam zgodijo dobre ali slabe stvari, jih želimo deliti z drugimi. To je položeno v naravo človeka, ki je družabno bitje. V zdravih odnosih si par dobre in slabe stvari deli med seboj, preden bi to povedal prijatelju, sodelavcu ali svoji sestri.

Povezana zakonca si želita vse deliti najprej drug z drugim. Ko ugotovimo, da je namesto našega zakonca naša prva misel za deljenje nekdo drug, bodimo pozorni, saj alarmi utripajo.

Vsi alarmi so lahko tudi spodbuda

Prizadevajmo si, da alarmi ne bodo v nas prebudili strah, ampak zavedanje, da se za vsakim dobrim zakonom skriva kar nekaj (trdega) dela.

Če bomo alarme prepoznali in ukrepali, bo to v naš odnos prineslo izboljšave. Pojdimo korak za korakom. Najprej popravimo eno stvar, nato nadaljujmo z drugo. In gotovo bo naš trud imel dober vpliv na odnos in intimo s sozakoncem.

Vir: kevinathompson.com

Prevod in priredba: Eva Strajnar

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja