4 knjige za vsako žensko, ki želi biti v stiku s seboj

Thumbnail

Se vam kdaj zazdi, da v vseh opravilih in hitenju ne prepoznate več lastnih želja in hrepenenj? Da ste se znašle v krogu službe, otrok in gospodinjskih opravil, nase pa nevede pozabile?

Dobro je najti tiste spodbude, ki nam prevetrijo misli in nas nagovarjajo k rasti, spodbudijo samozavest in nas vrnejo v ustaljene tirnice, predvsem pa nazaj k sebi. Preberite si katero od naštetih knjig. Vredno si je vzeti čas in ozavestiti, da moramo biti najprej srečne same, da lahko srečo podarjamo drugim.

1. Blagor ženskam

Avtorica knjige, Alenka Rebula, nas spodbuja k razmisleku: »Kako vzljubiti same sebe? Ljubiti sebe s pristno, močno in zvesto ljubeznijo je veliko več, kot imeti dobro samopodobo. Pomeni biti sposobne, da predano in goreče skrbimo zase in da se počutimo na varnem v svojih rokah. Pa se tako počutimo? Na varnem v svojih rokah?« 

Knjiga govori o pomanjkanju ljubezni do sebe, ki pesti mnogo žensk. Prvi del knjige je namenjen pregledu važnejših življenjskih področij, ki jih morebiti želimo premisliti. Drugi del knjige pa nam ponuja nekaj vsakodnevnih vaj, ki delujejo globoko in dolgoročno. Z njimi se lahko varno spuščamo v labirinte žalosti in strahu, odkrivamo svoje darove ter se dvignemo na površje v zdravilni ljubezni.

2. Očarljiva

Zdi se, da nikoli poprej nismo morale usklajevati toliko različnih vlog. Predana žena, ljubeča mati, predana prijateljica, uspešna karieristka … V želji, da bi vsem ugodile, pa največkrat zanemarjamo svoje želje. In predvsem – pozabimo na svoje srce. Kajti očarljive smo lahko samo takrat, kadar si znamo prisluhniti, se ustaviti in slediti sporočilom, ki prihajajo iz nas samih.

Avtorja zgodbe sta zakonca Eldredge, ki sta tudi sama šla čez mnoge viharje in preizkušnje. V knjigi predstavita zgodbe žensk, s katerimi se srečujeta pri svojem delu. Sporočilo njune knjige je navdihujoče: pot do izpopolnitve je pravzaprav nadvse preprosta in očarljiva. Samo prisluhniti je potrebno srcu.

3. Kraljica in divja ženska

»Potrebnega je veliko zaupanja vase, da ne zatajimo svoje edinstvenosti,« je ena izmed misli v knjigi. Ali se počutimo kot kraljice? Se znamo boriti za svoje dostojanstvo?

Knjiga nas spodbuja, da pokažemo lastne sposobnosti in lastnosti. Avtorja, Anselm Grün in Linda Jarosch, sta rodna brat in sestra. V knjigi podajata vsak svoj pogled na 14 svetopisemskih žena. Podajata lastnosti, ki jih ima vsaka ženska, pa si jih včasih ne dopusti živeti. Knjiga, iz katere črpamo modrosti in moč za vsakdanje življenje. Knjiga, ki nas dvigne in v nas položi zaupanje vase.

4. Ženska – duhovniško srce

»V tem vse težjem stanju naše družbe mora ženska odigrati poglavitno vlogo, vzvišeno nalogo, skoraj kot še en porod. Če bo namreč našla svoje mesto, se bo tudi vse drugo postavilo na svoje mesto v srečo vseh,« v uvodu navede avtorica knjige Jo Croissant.

Spregovori nam o sprejemanju same sebe, najprej kot človeka, ustvarjenega po Božji podobi, nato pa kot ženske. Nagovarja nas, da prevzamemo svojo vlogo in zaživimo lepoto svoje identitete na nov in poln način, ter prevzamemo svoje mesto v družini, družbi in Cerkvi. 

Foto: theapricity.com

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja