Zimska poroka ali snežna pravljica

Thumbnail

Razmišljate o poroki v zimskem času? Zakaj pa ne. Izkoristite zimske radosti in prednosti. Ugotovili boste, da so zimske poroke ene izmed najbolj izvirnih, nepozabnih, čarobnih in romantičnih.

Prav zaradi tega se čedalje več parov odloča za zimsko poroko. Bodite eni izmed njih in si ustvarite popolno romantično poroko ob soju sveč in toplem kaminu.

LOKACIJA Prednost poroke v zimskem času je nezasedenost poročnih lokacij, zato si lahko izberete lokacijo, ki so jo želite. Na seznam poročnih lokacij dodajte tudi nove lokacije. Pomislite na prostore z odprtim kaminom, kot so gradovi, dvorci, gorske koče, kmečke gostilne ali turizmi…

ZIMSKE BARVE Tipične zimske barve so: bela, srebrna in svetlo modra. Uporabite lahko tudi druge pastelne barve. Če ne želite imeti tipičnih zimskih barv, pa uporabite nekaj bele ali srebrne, ki pričarata zimski čas in vašo poljubno barvo. V božičnem času se poigrajte še z rdečo in zeleno barvo. 

ZIMSKA VABILA Tako kot barvno temo poroke si boste zaželeli imeti vabilo, ki bo samo po sebi nakazovalo na zimsko poroko. Uporabite lahko motive gradov, kaminov, zasneženih dreves, sveč, kristalov, bleščic … Bela svetlikajoča vabila dajo iluzijo snega in zime. Lahko jih pripravite popolnoma sami ali pa se dogovorite z vašo oblikovalko, da vam pripravi popolnoma unikatna vabila. Pravilno izbrana vabila bodo ostala še dolgo v spominu vaših svatov. 

ROŽE Uporabite lahko vrtnice, lilije, orhideje mogoče bele tulipane, ki so vedno dobra izbira. Barvo cvetja prilagodite glavni barvi vaše poroke. Pri božični poroki lahko uporabite vse odtenke rdeče, ki jih pomešate z belo ali zeleno. Pred tem se pogovorite s cvetličarko o možnostih cvetja na vaši poroki (katero cvetje je na voljo, katero je sezonsko, katero je cenejše oziroma dražje). Bodite malo drugačne neveste in si privoščite čisto drugačen šopek – iz storžev, mahu oziroma iz samega gozdnega zelenja in nekaj belih tulipanov. V tem času se lahko uporablja tudi suho cvetje. 

JEDILNIK Poročni jedilnik mora biti prilagojen zimskemu času. Mogoče ponudite svatom kremno juho s popraženim kruhom, krepko govejo pečenko s prilogo, pečeno zelenjavo in bogatim pudingom s slivovim žganjem za sladico. Vaš jedilnik naj bo vroč in s pridihom zimskih dni in jedi. Mogoče bi svatom za predjed ponudili čaj z domačim zvitkom. 

TORTA Zakaj ne bi namesto poročne torte svečano okrasili kolače s svežimi vrtnicami, saj so v tem letnem času popularni. Ta trik vam lahko prihrani kar nekaj sto evrov. Lahko se pobahate s prekrasno čokoladno torto okrašeno z jagodami, rdečimi vrtnicami ali višnjami. Kaj pa torta v obliki snežinke v svetlomodri barvi z marcipanom? Bodite pozorni na to, da bo še vedno v barvi lestvici vaše poroke. 

OBLEKA Vsaka nevesta se sprašuje, če so zimske poročne obleke tudi tako lepe in zanimive, kot poletne. Ta odločitev marsikatero nevesto pripelje do tega, da se bo poročila poleti. Napaka. Zimske poročne obleke so tudi elegantne in lepe, ampak morajo biti tople in udobne. Odločite se lahko za obleko z dolgimi rokavi ali brez rokavov z lepim zimskim šalom iz volne oziroma kašmirja ali kratkim plaščem. Lahko dodate tudi rokavice, ki so zelo romantične in vas hkrati tudi grejejo. Obleko poudarite še z nakitom v srebrni barvi ali tiaro z diamanti. Pri obutvi pa mislite zgolj na udobnost, nepremočljivost in toploto. Obujete lahko tudi zimske škornje, ki jih kasneje zamenjate z elegantnimi sandali. 

ZANIMIVI DODATKI Nekaj idej, kako presenetiti svate in jih še enkrat prepričati, da so na zimski poroki.

  • Namesto žganega aperitiva svatom postrezite z vročo čokoladno v vseh okusih. 
  • Konfete zamenjajte s steklenimi kroglami s snežaki.
  • Uporabljajte čim več sveč različnih velikosti.
  • Postrezite tudi z zimskimi medenjaki. 
  • Izberite toplo, udobno mesto za zimsko poroko. Saj boste želeli, da se svatje počutijo udobno in toplo.
  • Če vreme dopušča se slikajte tudi zunaj. Izkoristite sneženo idilo.
  • Pri izbiri glasbe se poslužujte praznične zimske glasbe ali uporabite vašo najljubšo skupino.
  • Pri zimski poroki lahko uporabite tudi ledene skulpture. – Pri dekoraciji lahko uporabite tudi svilo. 

 

Kljub vsem nasvetom, pa ne pozabite, da je to vaša poroka. Pustite v njej tudi delček vas.

 

Petra Starbek, www.storija.si

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja