Poroka na vašem prelepem vrtu

Thumbnail

Ko razmišljate kje bi imeli civilni obred ali poročno slavje ne pozabite v vaš spisek dodati tudi vaš prelep vrt, dvorišče. Naj bo vaša poroka nekaj nepozabnega in inovativnega.

Zakaj ne bi vaš civilni obred potekal kar pri vas doma na vašem vrtu. Ali ne bi bilo zanimivo, da bi imeli poročno svatbo doma, na vrtu, pod milim nebom ali pod lepo okrašenim šotorom.

Poročno praznovanje je lahko popolnoma prikrojeno po vaših idejah. Vse dogajanje lahko organizirate sami oziroma skupaj z vašimi starši. Sami si določite vaš poročni protokol. Sami si izberete vašo najljubšo dekoracijo oziroma si za ta dan umislite bele labode, ki bodo plavali na novem ribniku… (nešteto možnosti). Lahko pa razmislite tudi o organizatorju, ki vam bo svetoval pri vaši organizaciji in podal strokovno mnenje.

Morate pa se zavedati, da je taka organizacija poroke nekoliko zahtevnejša. V primeru, da se želita civilno poročiti doma si morata pridobiti dovoljenje, ki ga izda upravna enota vaše občine. Če razmišljate samo o poročni svatbi pa dovoljenja ne potrebujete (lahko pa povprašate sosede, če se strinjajo).

Nekaj napotkov za poročno slavje na vašem vrtu

 

Nekaj mesecev prej – zamislite si kako naj bi izgledal vaš vrt na poročni dan. Ste si zamislili, da bi imeli majhen ribnik z vodnjakom, nasajene druge rože ali kaj drugega. Sedaj je pravi čas, da ga preuredite.

Nekaj tednov prej – odločiti se morate, kje je najlepše mesto na katerem boste rekli svoj da bodočemu zakoncu (med civilnim obredom). Premislite, ali boste na tem mestu naredili kaj posebnega (ga boste dvignili, naredili teraso, postavili okrog velike kamne, posadili lepe rože ali boste tu postavili majhen šotor). Kot sem že omenila, možnosti je veliko in vi se morate odločiti, kako naj vaš vrt izgleda. Pomislite tudi na vaše svate. Premislite, ali je potrebno položiti nove tlakovce ali kaj podobnega, da boste lahko postavili mize in plesišče. Seveda si lahko omislite tudi šotor, ki ga samo lepo okrasite.

Teden prej – potrebno je celovito čiščenje vašega vrta, rezanje cipres ali drugega drevja, prestavite gugalnico, otroški bazen in žar za peko. Izpraznite vrt vseh nepotrebnih stvari in naj bo pripravljen za poroko.

Poročni dan – naj aranžer ali cvetličar opremi vaš vrt. Recimo: ledene skulpture, lepi cvetlični aranžmaji, labodi v ribniku, bakle, male svečke… navsezadnje lahko dodate vajin znak.

Koristni nasveti:
– Premislite kako bodo svatje prišli do vašega vrta, ne da bi stopili v vašo hišo.
– Ne imejte preveč ljudi v hiši, saj se lahko zgodi kakšna nevšečnost. Saj veste, da tatovi nikoli ne počivajo.
– Na poroko povabite tudi sosede, da med poročno svatbo ne bo prišlo do težav (kot so – preglasna glasba, svatje se sprehajajo po njihovem vrtu…).
– Imejte prost dovoz na vrt za vaše dobavitelje. Tu si priskrbite redarja, ki bo usmerjal vaše svate.

 

Storija inženiring, Petra Starbek

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja