Ženska, veličastna in skrivnostna!

Thumbnail

Reči »da« svojemu življenju. Reči »da« svojemu telesu in reči »da« temu, da sem ženska. To je 8. marec. Praznik miline in veličine tistih, ki v ta svet prinašajo lepoto …

Ženska duša je kakor globok ocean, poln skrivnosti, globine in topline. Sama sebe spoznava postopoma, spoznati pa se da samo tistemu, kateremu želi. Ko zmore doseči notranjo umirjenost, je njena intuicija nezmotljiva. Čuti resnico, ki jo mora povedati.

Žena je bitje odnosa. Ne more drugače, kakor da v svoje delo, mišljenje, ideje in sanje vključi še drugega. Ves čas čuti. Človeka, ki ji je najbliže, nosi s seboj povsod. Na delo, v projekte, šport, kuhanje, molitev in v srečanja z drugimi. Ves čas je v odnosu in vendar nosi v sebi jedro samote. Prostor, kjer ve, da je sama, skrivnostna in nedotakljiva. To je svet prostor, ki jo dela dostojanstveno, če ga sprejme in vzljubi.

Sprejeti samo sebe, vzljubiti pestrost svojih občutij, najti in ohraniti ravnovesje med »akcijo in kontemplacijo«, med odprtimi in zaprtimi vrati svojega srca, jo dela lepo in privlačno. Milo in toplo. In potem je tu še njeno telo. Najlepši tempelj vseh časov. Prav zato tako pogosto napaden, teptan in razvrednoten … 

Na poseben način so ranljiva telesa mladostnic, ki so obdana s sporočili, naj lepoto zamenjajo za prodajo, milino za tekmovalnost, dostojanstvo za uporabo. Med številnimi najstnicami poteka tekma, katera bo prej »uspela« – imeti spolne odnose. Na vsakem plakatu je poleg prodajanega blaga vsaj še en del ženskega telesa. Vsaka peta ženska v Sloveniji je bila vsaj enkrat pretepena. Vsaka šesta spolno zlorabljena. Žensko telo kliče po zaščiti. Veliki zaščiti.

Čas je! Da vsako dekle in vsaka ženska tega sveta odkrije in zaživi svojo lepoto. In čas je, da vsak fant in vsak moški tega sveta na novo odkrije moškost, ki lepoto brani in jo varuje. Podarjena sta si, moški in ženska, da odkrijeta vsak svoje dostojanstvo in ga občudujeta. V spoštovanju in zavedanju, da je drugi podarjen. Da bi prav ob meni lahko postajal vedno bolj to, kar v resnici je.

To je torej praznik. Tiste globine in skrivnosti, pred katero se je potrebno ustaviti in umolkniti, da bi jo lahko bolje slišali in doumeli.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja