Zakaj sem danes vstal zgodaj, kupil rože in darilo in jih podaril svoji bivši ženi?

Vir: Shutterstock

Bi lahko, kljub temu, da ste ločeni, za svojega bivšega partnerja naredili nekaj lepega? Očka, ki je avtor spodnje objave, je presegel samega sebe in svoja čustva, ter otrokom dal zgled.

Danes je rojstni dan moje bivše žene, zato sem vstal zgodaj, kupil rože, voščilnice in darilo za otroke, da ji bodo vse skupaj izročili. Pomagal sem pripraviti zajtrk zanjo.

Ko me pogosto sprašujejo, zakaj, presneto, še vedno počnem takšne stvari zanjo, me to razburi. Razložil vam bom zakaj.

Zgled očeta oblikuje otroke za zmeraj

Vzgajam dva mala fanta. Vzor, ki jima ga dajem, ko lepo ravnam z njuno materjo, bo najbolj vplival na to, kako bosta videla ženske in kako ravnala z njimi, ko odrasteta. Moja dejanja najmočneje oblikujejo predstavo, ki si jo bosta ustvarila o tem, kako izgleda partnerski odnos. Mislim, da je zato, ker sva ločena, to še bolj pomembno.

Če torej še niste dober zgled svojim otrokom v tem, kako naj bi zgledal odnos, se spravite skupaj in pomislite, kako se lahko izboljšate. Presezite sebe in bodite zgled. Vse skupaj je bolj pomembno in večje od vas.

Vzgajajmo dobre može. Vzgajajmo močne ženske. Prosim. Svet jih potrebuje bolj kot kadarkoli.


 

Komentarji

  1. Ooo, ko bi le več ljudi znalo preseči svoje ego misli in občutke ter razumeti, da so pomembnejša dejanja tista, ki oblikujejo mlado bitje od tistih, ki jih trenutno zadovoljijo.
    Iskrene čestitke za empatično ravnanje, ravnanje z razumom in ne s čustvi užaljenosti, jeze, samopomilovanja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja