Zakaj sem danes vstal zgodaj, kupil rože in darilo in jih podaril svoji bivši ženi?

Vir: Shutterstock

Bi lahko, kljub temu, da ste ločeni, za svojega bivšega partnerja naredili nekaj lepega? Očka, ki je avtor spodnje objave, je presegel samega sebe in svoja čustva, ter otrokom dal zgled.

Danes je rojstni dan moje bivše žene, zato sem vstal zgodaj, kupil rože, voščilnice in darilo za otroke, da ji bodo vse skupaj izročili. Pomagal sem pripraviti zajtrk zanjo.

Ko me pogosto sprašujejo, zakaj, presneto, še vedno počnem takšne stvari zanjo, me to razburi. Razložil vam bom zakaj.

Zgled očeta oblikuje otroke za zmeraj

Vzgajam dva mala fanta. Vzor, ki jima ga dajem, ko lepo ravnam z njuno materjo, bo najbolj vplival na to, kako bosta videla ženske in kako ravnala z njimi, ko odrasteta. Moja dejanja najmočneje oblikujejo predstavo, ki si jo bosta ustvarila o tem, kako izgleda partnerski odnos. Mislim, da je zato, ker sva ločena, to še bolj pomembno.

Če torej še niste dober zgled svojim otrokom v tem, kako naj bi zgledal odnos, se spravite skupaj in pomislite, kako se lahko izboljšate. Presezite sebe in bodite zgled. Vse skupaj je bolj pomembno in večje od vas.

Vzgajajmo dobre može. Vzgajajmo močne ženske. Prosim. Svet jih potrebuje bolj kot kadarkoli.


 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Ooo, ko bi le več ljudi znalo preseči svoje ego misli in občutke ter razumeti, da so pomembnejša dejanja tista, ki oblikujejo mlado bitje od tistih, ki jih trenutno zadovoljijo.
    Iskrene čestitke za empatično ravnanje, ravnanje z razumom in ne s čustvi užaljenosti, jeze, samopomilovanja …

  2. Vse, kar lahko dodam k temu je kapo dol.
    Resnično lepo in pohvalno, da tako vzgajate otroke. Poleg tega je bivša žena mati vaših otrok in prav gotovo je tudi veliko lepih spominov. Še enkrat res lepa gesta, ko bi le bilo še več ljudi, ki bi tako razmišljali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja