Začnimo novo leto z modrimi mislimi – genija Alberta Einsteina

Thumbnail

Albert Einstein je živel polno življenje. Ne samo da je bil velik um, bil je tudi duhovno bogat človek. Njegove misli nam bodo v spodbudo, da si naredimo kakšen novoletni sklep. Nikoli ni prepozno, da postanemo boljši.

Danes vam ga ne prikazujemo kot znanstvenika, ki je premikal meje znanosti, ampak kot človeka, ki je poglabljal meje svoji notranjosti. Presenetil vas bo s svojo modrostjo in vam dal misliti, da svet zagledate v drugačni luči.

»Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.«
Kako se premikam? Se kljub težavam in naporom vsakdana trudim iti naprej ali se rad prepustim nerganju? Nikoli ni prepozno, da se po padcu tudi poberem.

»Domišljija je pomembnejša od znanja.«
Pustimo si biti kdaj pa kdaj brez urnika, sproščeni. Navihani.

»Tragedija življenja je v umiranju tega, kar je v človeku, medtem ko živi.«
Kdaj sem nazadnje naredil kaj za svojo dušo? Se samo razdajam ali znam poskrbeti tudi, da se sam napolnim, da lahko nato spet dajem?

»Jeza biva edino v srcu norcev.«
Seveda smo lahko jezni. Včasih celo moramo biti. A ne ohranjajmo in ne gojimo je. Prepustimo ji, da kmalu odide drugam.

»Pred Bogom smo vsi enako modri in enako neumni.«
Bom letos znal krotiti svoj napuh? Ponižnost je še vedno vrednota, ki človeka osreči. Poskusimo jo v tem letu negovati.

»Kadar pogledate nase v luči celotnega vesolja, vas nekaj znotraj vas spominja in opominja, da obstajajo večje in boljše stvari, o katerih bi morali skrbeti.«
Vsakdanje skrbi nam znajo zapolniti precej časa in povzročiti ogromno sivih las. Pa se letos raje vprašajmo, kolikokrat poskrbimo za tisto globlje; tisto, kar ima resnično vrednost, naše srce in dušo.

»Izboljšanje pogojev v svetu ni bistveno odvisno od spoznanj znanosti, temveč od izpolnitve človeških tradicij in idealov.«
Morda se nam zdi, da ne moremo ničesar prispevati k boljšemu svetu. Modri Einstein nas spodbuja – začnimo pri sebi, postanimo boljši, trdnejši. Imejmo svojo pot, a hodimo po njej v luči vrednot.

»Potrudi se, da ne postaneš človek uspeha. Postani raje človek vrednot.«
Kolikokrat pozabimo, kaj je resnična vrednost našega bivanja. Potrudimo se v tem letu, da ne bomo gledali na to, kaj bomo pridobili in kje bomo uspeli. Vsak dan znova pomislimo, kako bi lahko nekomu polepšali dan.

»Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež.«
V novem letu vam želimo, da bi videli čudeže, ki vas obdajajo. Ogromno jih je. Odprimo oči!

Foto: utne.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja