V kakšnem stanju so jasli v vašem srcu? 

Vir: Pexels

Božič je tu! No, skoraj. Danes je prvi dan božične devetdnevnice in ko se številka obrne čez 15. december, me skoraj vsako leto stisne, da je božični večer že tik pred vrati in da je treba postoriti še veliko stvari, da bo na sveti večer domovanje lepo pospravljeno … potem pa me na srečo ta gonja za ideali, ki si jih odrejam sama, mine, ko se oglasi tisti glas, ki me spomni na smisel vsega skupaj. 

Starodavni napev, ki daje vtis skrivnostnosti, mogočnosti in preprostosti hkrati, mi včasih po koži požene mravljince, v oči pa solze ganjenosti ob tem, kako besedilo kar kipi od skelečega hrepenenja po Odrešeniku.

Z izjemo lanskega leta, ko je bilo adventno pričakovanje zares podobno stiski zasužnjenega izraelskega ljudstva, ki ni imelo dostopa do templja, ta glas zadnjih nekaj let slišim v cerkvi: “Kralja, ki prihaja, pridite molimo.” 

Starodavni napev, ki daje vtis skrivnostnosti, mogočnosti in preprostosti hkrati, mi včasih po koži požene mravljince, v oči pa solze ganjenosti ob tem, kako besedilo kar kipi od skelečega hrepenenja po Odrešeniku. 

Spomni me na to, da sem tudi jaz del tega Božjega ljudstva, ki pričakuje svojega Kralja, da jih odreši jetništva ponosa, strahu in zamer. 

Devet dni zapored me tako obiskovanje božične devetdnevnice vodi v zadnjih pripravah na praznovanje Jezusovega rojstva. Spodbuja me, da se bolj kot na lepoto in čistočo stanovanja osredotočam na to, da nekoliko popravim majave jasli v svojem srcu, da bodo pripravljene sprejeti Jezusa. Pridite, molimo Kralja, ki prihaja. 


Preberi še:


Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

  1. Namesto, da bi z veseljem pričakovali Božič – Jezusovo rojstvo, se ženske (ja, kdo pa drug) vedno znova obremenjujemo s tem, da bomo vsaj za silo pospravili, očistili in uredili naš dom, da bomo spekli potico in morda še kaj drugega. Nekje sem prebrala, da saj vendar pride Jezus in ne sanitarni inšpektor.
    Ko bi nam le uspelo opustiti vse te ne tako pomembne stvari in se osredotočiti in z veseljem pričakovati Božič (ja, nalašč pišem z veliko začetnico, čeprav je baje slovnično pravilno pisati z malo)!

  2. Popolnoma se strinjam z vami, Natalija. Dejmo za spremembo letos ponuditi srca bližnjim, možu, otrokom, sorodnikom, tistim, ki potrebujejo objem, nasmeh, ramo za zjokat. Pustimo nepomembne stvari ob strani. Čiščenje vedno počaka. Ženske si same delamo medvedjo uslugo, za koga čistimo, za koga pečemo? Zaradi tega, da se pokažemo lepe pred drugimi, da se pokažemo, da zmoremo, da smo drugim všečne? Velika večina nas je tako delala, jih veliko poznam. In za to smo samo mi odgovorne. Zaradi tega čiščenja, všečnosti drugim smo pustile ob strani naše bližnje, naše zdravje.
    Sedaj se tega več ne grem! Seveda je treba imeti dom pospravljen, da ni smeti, da ni gore prahu. Vendar to pač delaš, ko imaš navdih, ko imaš pomoč ob sebi otrok, moža itd.
    Božič pa vedno pišem z veliko začetnico, ne glede na to, kaj drugi določijo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja