Mamin adventni koledar

Foto: Shutterstock

Osnovni smisel adventa je v tem, da je to čas priprave na Božič. Vse lučke, okrasje in dobrote niso vredni nič, če se naše srce v tem času ne da na razpolago za sprejem Novorojenega.

Adventni koledarji – predvsem taki, ki nimajo nič s pripravo na Božič, veliko pa z razvrednotenjem bistvenega – so na razpolago praktično povsod. Kaj pa tak, ki nas bo zares pripravil na Božič? Ena odlična možnost je adventna akcija na našem portalu, na katero se lahko prijavite brezplačno. Druga možnost priprave, namenjena samo mamam, pa je tukaj pred vami, drage mame.

Ženske, mame, smo tiste, ki dom delamo mehkejši, lepši, bolj urejen. Kdo pa bo zmehčal, polepšal in uredil nas? Dajemo lahko le tisto, kar smo. Bi se za letos še posebej lepo uredile?

2. december: Zjutraj, še v postelji, preberi odlomek Lk, 1,30.

Potem vstani in svojim dragim pripravi poseben zajtrk. Premišljuj, kateri strah v tvojim življenju te najbolj hromi. Ne pozabi, da je strah samo pomanjkanje vere in ljubezni. Prosi zanju.

3. december: Vrstica današnjega dne bo Lk,1, 31.

Kako pa ti kličeš svojega Gospoda?

4.december: Preberi Lk 1,32

Čigava hči si ti? Imaš s svojimi starši razčiščene odnose? Kdaj si jim nazadnje povedala, da jih imaš rada? Pa moževi starši? Bi bili veseli tvojega klica ali celo obiska?

5. december: Lk 1,38

Moj ljubi mož, moji otroci, vaša služabnica sem. Neizmerno vas imam rada in rada bi vam služila, kot Gospod služi človeštvu. Ponižno in veselega srca.

6. december: Lk 2,1

Danes bo dan, ko boš, vsaj v mislih, popisala svoje grehe. To bo priprava na sveto spoved. Ne odlašaj z njo do zadnjega.

7. december: Lk 2,3

Vzemi si čas in premisli, kje in kdaj si res doma. Lahko še kaj storiš, da bo vaš dom še bolj dom?

8. december: Lk 2,4-5

Pritegni še moža in otroke in pojdite skupaj na pot v Betlehem. Popišite se. Izžrebajte skrivnega prijatelja med družinskimi člani in se trudite, da mu boste dobra dela darovali na skrivnem.

9. december: Lk 2,6

Z otroki obudite trenutke kako ste jih pričakovali.

10.december: Lk 2, 7

Vsakemu ponovno povej njegovo rojstno zgodbo.

11. december: Lk 2,8

Objemi svojo malo domačo »čredico«, vdihne njihov vonj in vsakega posebej blagoslovi.

12. december: Lk 2,9

Večerjajte ob mizi, ki jo boš okrasili z gorečo svečo. Naj plamen sveče simbolizira Gospodovo slavo.

13. december Lk 2,10

Danes v svoj dom prinesi veselje. Obilo veselja. Igrajte se kakšno družabno igro, kjer ni samo enega zmagovalca, skuhajte vročo čokolado, pojte, pripovedujte si šale, smejte se…Skupaj posejte božično žito.

14. december: Lk 2,11

Zahvali se za vse, kar si v življenju rodila. Niso samo otroci tisti, ki jih rodimo v potu svojega obraza.

15. december: Lk 2,12

Premisli kakšna znamenja predte polaga Gospod. Jih znaš, hočeš razbrati? Se katerim izogibaš?

16. december: Lk 2,14

Potrudi se za svoj mir. Če ga boš imela sama, ga boš lažje trosila drugim okoli sebe.

17. december: Lk 2,16

Izkoristite skupne ure, da uredite dom. Izpraznite ga navlake, da bo v njem prostor za jasli, v katere boste položili in v njih vedno znova našli Jezusa. Če še niste, danes opravite sveto spoved.

18. december: Ps 95, 6-7

Padi na kolena pred svojim Gospodom. Hvali ga v vseh ljudeh, ki jih boš danes srečala. Nadeni si poseben opomnik (lepa ogrlica, rutka, zapestnica?), da se boš na to spomnila večkrat v dnevu.

19. december: Mt 2, 1

Kot modri z vzhoda se vprašaj, kje je Novorojeni v mojem življenju? Kje se še vedno ni rodil?

20. december: Mt 2,2

Možu in otrokom nekam podtakni izrezane zvezde in jim nanje napiši, da jih imaš rada ali kaj podobnega. Ne skrbi, če to pri vas ni v navadi. Zakaj ne bi začela z nečim novim?

21. december: Mt 2,11a

Ozri se na svojo družino in se zahvaljuj za to, da so ti bili dani. Mnogi so, ki neprostovoljno potujejo skozi življenje osamljeni. Tebi ni treba.

22. december: Mt 2, 11b

Pokloni sebi in svojim najboljše kar imaš. Svojo milino, veselje, toplino, ljubezen. Iznajdljiva si, boš že našla način.

23. december: Jn 3,16

Ogrej se ob ognju božje Ljubezni. Vse, kar je imel najvrednejšega je dal za nas, da bi nas odrešil. Ne boj se dajati; tebi ne bo ničesar manjkalo, če se razdaš.

24. december: 2 Kor 9,15

Na pamet se nauči današnjo vrstico in jo ponavljaj preko celega dne. Naj hvaležnost za vse vre iz tvojega srca.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja