Želela sem, da bi bil mož mrtev

Vir: Shutterstock

Blaž in Nataša sta bila poročena manj kot tri leta, vendar je bilo v njunem razmerju nekaj zelo narobe. Blaž ni bil tak, kot ga je bila Nataša vajena, zato je sumila, da ima drugo žensko.

Bila sta že tik pred ločitvijo, ko so ju sorodniki le pregovorili, da se udeležita delavnice na temo ohranjanja zveze. Blaž je le s težavo privolil.

Na delavnico sta se odpeljala v ločenih avtomobilih.

Nataša: Ne spomnim se voditeljev, spomnim se samo besed enega izmed njih, ki je povedal, da se je tudi sam znašel v situaciji, ko je molil, da bi njegova žena umrla. In potem je skoraj izkrvavela do smrti, ko je rodila njunega tretjega otroka. Takrat je klečal na tleh in molil, da bi preživela.

Tega ne bom nikoli pozabila, saj sem bila tudi sama v situaciji, ko si nisem želela ločitve, želela sem si, da Blaža ne bi bilo več. Ko sem slišala besede tega voditelja, sem le začutila nekaj malega upanja.

Blaž: V tem času sem imel afero in nisem želel prekiniti z njo. Delavnice sem se udeležil zgolj zaradi pritiska Nataše. To naj bi bila zadnja stvar, preden bi jo zapustil. Na delavnici nisem imel namena poslušati ali sodelovati.

Vendar so se me besede voditeljev dotaknile in čutil sem veliko pritiska. Čutil sem, da mi Bog nekaj govori, vendar ga nisem hotel poslušati. Hotel sem vztrajati pri svoji odločitvi. Ko nas je voditelj nagovoril, naj svojemu zakoncu napišemo ljubezensko pismo, tega nisem mogel storiti. Moj načrt je bil, da poročim drugo žensko.

Ko mi je Nataša prebrala ljubezensko pismo zame, sem se počutil resnično slabo. Kako me lahko ljubi? Sam je nisem ljubil. Vse, kar sem lahko rekel, je bilo: “Ne verjamem, da se najina zveza lahko obnese. Hočem ločitev. ”

Nataša: Bila sem pripravljena na te besede. Več mesecev sem se učila brezpogojne ljubezni. Tudi moja starša sta se ločila in odraščala sem pri očetu. Za svojo hči sem želela, da ima tako očeta kot mamo. Zaradi nje sem se trudila.

Blaž: Moje srce je bilo hladno. Zadnji dan srečanja, je voditelj prosil svojega očeta, da se nam pridruži. Ko sem opazoval, kako ta moški spoštuje svojega očeta, sem pomislil na svojo hčer. Solze so mi prišle v oči. Spoznal sem, kaj to pomeni zanjo in nisem ves zdržal. Odšel sem z delavnice kakor hitro sem le lahko.

Nataša: Blaž je bil že doma, ko sva prišli midve s hčerko. Bil je povsem nespremenjen, kot da se ni nič zgodilo.

Prenehala sem moliti, da bi se Blaž ponovno zaljubil vame. Prosila sem le, da bi sama ohranila upanje.

Blaž: Stanje med nama z Natašo je ostalo napeto. Prišel sem do točke, ko sem bil postavljen pred odločitvijo. Približno tri tedne po delavnici sem se odločil. Spakiral sem kovčke in Nataši pustil sporočilo, da odhajam za vedno.

Ko sem odhajal, sem bil prepričan, da bom končno začutil mir. Pa nisem. Še isti dan zvečer sem vedel, da ločitve ne bom sposoben izpeljat.

Nataša: Naslednje jutro se je vrnil in me vprašal, če se lahko pogovoriva.

»S teboj se nimam o čem pogovarjati,« sem mu odgovorila.

»Moram se pogovoriti s tabo,« je vztrajal.

Odšla sva v spalnico in sedla na tla. Takrat se mi je izpovedal o vsem – kako se je začela njegova afera in kaj sta načrtovala. Rekel je, da si želi družino nazaj in da mu je žal. Povedal je še, da je v službi že dal odpoved, saj je imel afero s sodelavko.

Blaž: Nataša me je imela kljub vsemu rada in mi oprostila. V naslednjem letu mi je lahko spet začela zaupati. Jaz pa sem se jo ponovno naučil ceniti.

© Copyright iskreni.net

Vsebina ne odraža uradnega stališča Zavoda iskreni.net, temveč osebno mnenje in izkušnjo piscev.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja