To je bil moj najboljši poletni tabor skupnosti Iskreni do sedaj!

tabor5

Poletje je čas, ko se družine v skupnosti Iskreni družimo med seboj tudi na poletnem taboru. Ker smo že lansko leto izkusili gostoljubje bratov kapucinov v Kančevcih smo se tja vrnili tudi letos in se bomo, kot kaže, še prihodnje leto.

Smo letošnje leto odkrili čarobno formulo ali smo samo sprejeli družinsko realnost, ki jo starši in otroci zmoremo živeti ob drugih družinah?

Mislim, da je bilo predvsem to slednje. Glavni namen tabora je zagotoviti družini kot celoti kakovostne vsebine in aktivnosti kot tudi sprostiti se v prostem času ter sobivanju z drugimi. Otroci so se od vseh ponujenih aktivnosti najraje igrali v gozdu, kjer so imeli fantovsko in dekliško »bazo« (kakor so jo sami poimenovali). 

Vsi štirje dopoldnevi so bili rezervirani za družinsko katehezo na svetopisemsko temo očaka Jakoba in njegovega Rasli smo v spoznanju, da biti bolj ljubljen ni nasprotje od ne biti ljubljen, ampak biti drugače ljubljenljubljenega sina Jožefa, ki se je začela z izkušnjo in nadaljevala s prebiranjem odlomkov iz Svetega Pisma ter nato še pogovorom v družini. Rasli smo v spoznanju, da biti bolj ljubljen ni nasprotje od ne biti ljubljen, ampak biti drugače ljubljen, ter da ima vsak v življenju svojo pot, ki je včasih zelo težka. A z Bogom zmoremo prenašati vsa bremena.

Pred kosilom smo vsak dan pri sveti maši slavili Boga, se mu zahvaljevali in ga prosili in tako res umirjeno stopili v popoldan. Za otroke seveda nikoli ni dovolj kopanja, a vsi smo se strinjali, da je bil »ameriški« popoldan zelo dobrodošla popestritev, ki se je zaključil z čisto pravo ameriško večerjo – hamburgerji, ocvrtim krompirčkom in na ognju pečenimi penicami (am. Marshmallows), stisnjenimi ob košček čokolade in dani v sendvič s piškotoma. Za piko na i v dnevu je poskrbel še Sten Vilar z otroško predstavo Gusar Berto in pravo kopeljo smeha, ki je predstavi sledila.

Ob slovesu je marsikomu kar iz srca privrel naslovni vzklik. In že hrepenimo po naslednjem srečanju.

Klavdija in Janez Kralj

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja