Pridružite se Skupnosti Iskreni

Vabimo vas, da se pridružite skupnosti družin Iskreni. Skupnost Iskreni deluje po principu malih skupnosti oz. “trojk”, ki jih praviloma sestavljajo po tri družine, izjemoma tudi samo dve ali 4 oz. 5..

Srečanje trojke praviloma poteka enkrat mesečno, vsakič na domu ene od družin. Datume srečanja trojk si določijo družine same in se med seboj dogovorijo za najugodnejši termin. Za kakovostno izvedbo enega srečanja male skupnosti so potrebne vsaj polne 3 ure, a bolje je nameniti za srečanje kar pol dneva ali cel dan.

Družina, ki gosti malo skupnost, poskrbi za prostor, drugi dve družini sodelujeta pri pripravi in izvedbi programa ter pogostitve. Vsebina in program za izvajanje katehez za otroke je vnaprej pripravljen. Na osnovi izkušenj smo pripravili določena priporočila, kako naj srečanje male skupnosti poteka. Ker pa je družinsko življenje vedno dinamično, je težko določiti točni protokol srečanja. Družine smo vedno spodbujene, da se ob zaključku srečanja med seboj iskreno pogovorimo in vrednotimo dogajanje na srečanju. Ob medsebojnem strinjanju lahko glede na konkretne situacije družine potek srečanja tudi prilagodijo svojim okoliščinam. Dejstvo je, da niti dve mali skupnosti ne delujeta čisto enako, saj se ves čas prilagajamo zaznanim potrebam tako otrok kot zakoncev.

Kaj moram storiti, da se pridružim Skupnosti Iskreni?

V nekaj stavkih napišite čemu si želite priključiti skupnosti družin Iskreni in predstavite svojo družino (imena in starost). Po dolgih leti, ko je bil vstop v skupnost zelo omejen, smo se v letu 2022 odločili, da vstop poenostavimo in vzpodbujamo lokalne skupnosti. Tako je od slej vstop možen kadarkoli v letu. Najlažje je začeti, če poznate še eno ali dve družini. Mail pošljite Igorju Vovku na: [email protected]

Video iz male skupnosti

Oglejte si video iz srečanje male skupnosti treh družin, ki je bil posnet decembra 2018:

 

Kje si lahko preberem več o Skupnosti Iskreni?

Preberite si starejše vsebine tukaj.
Pripravili pa smo tudi pogosto zastavljena vprašanja.

Veselimo se vas!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja