Pridružite se Skupnosti Iskreni

Vabimo vas, da se pridružite skupnosti družin Iskreni. Skupnost Iskreni deluje po principu malih skupnosti oz. “trojk”, ki jih praviloma sestavljajo po tri družine, izjemoma tudi samo dve.

Srečanje trojke praviloma poteka enkrat mesečno, vsakič na domu ene od družin. Datume srečanja trojk si določijo družine same in se med seboj dogovorijo za najugodnejši termin. Za kakovostno izvedbo enega srečanja male skupnosti so potrebne vsaj polne 3 ure, a bolje je nameniti za srečanje kar pol dneva ali cel dan.

Družina, ki gosti malo skupnost, poskrbi za prostor, drugi dve družini sodelujeta pri pripravi in izvedbi programa ter pogostitve. Vsebina in program za izvajanje katehez za otroke je vnaprej pripravljen. Na osnovi izkušenj smo pripravili določena priporočila, kako naj srečanje male skupnosti poteka. Ker pa je družinsko življenje vedno dinamično, je težko določiti točni protokol srečanja. Družine smo vedno spodbujene, da se ob zaključku srečanja med seboj iskreno pogovorimo in vrednotimo dogajanje na srečanju. Ob medsebojnem strinjanju lahko glede na konkretne situacije družine potek srečanja tudi prilagodijo svojim okoliščinam. Dejstvo je, da niti dve mali skupnosti ne delujeta čisto enako, saj se ves čas prilagajamo zaznanim potrebam tako otrok kot zakoncev.

Kaj moram storiti, da se pridružim Skupnosti Iskreni?

Do zapolnitve mest oz. najkasneje do nedelje, 28. februarja 2021, v nekaj stavkih napišite motivacijsko pismo o tem, zakaj se želite priključiti skupnosti družin Iskreni in predstavite svojo družino. Mail pošljite Igorju Vovku na: [email protected]

Video iz male skupnosti

Oglejte si video iz srečanje male skupnosti treh družin, ki je bil posnet decembra 2018:

Začnemo s Temeljnim vikendom skupnosti

Naše druženje začnemo z uvodnim Temeljnim vikendom skupnosti Iskreni, ki bo letos potekal predvidoma od 25. do 27. marca 2021. Takrat se bomo spoznali in člani skupnosti bomo pričevali o tem, kako živimo v Skupnosti Iskreni. V primeru, da bodo epidemiološke razmere dovoljevale, se dobimo v živo. Sicer pa preko spleta v krajši obliki. Dobili boste tudi znanje o izvajanju družinske kateheze na srečanju male skupnosti, kakšna so priporočila za pripravo srečanja male skupnosti, katere so vrednote skupnosti družin Iskreni. Strošek vikenda je samo namestitev, pripravljen program je vštet v prispevek, ki ga boste namenili za celo leto.

Kje si lahko preberem več o Skupnosti Iskreni?

Preberite si starejše vsebine tukaj.
Pripravili pa smo tudi pogosto zastavljena vprašanja.

Veselimo se vas!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.