Morje, sonce, zrak … zaveza in skupnost!

Prvi vikend v septembru je rezerviran za skupnost. In že drugo leto zapored počasi tradicija postaja morje. Uvodni vikend, ki je bil letos še prav poseben, saj sta dve družini iz skupnosti podali svojo zavezo. Ni nas ustavila niti bolezen niti razdalja!

Pa lepo po vrsti – prvo srečanje v novem šolskem letu smo začeli pri temelju – z Jezusom v druženju pri sveti maši. Napolnili smo cerkev v Ankaranu in se še posebej veselili z dvema družinama, ki sta letos stopili na pot zaveze. Družini sta se na ta korak že dolgo pripravljali in skupnost jima je bila v molitveno oporo.

Ampak ko se odločiš za nekaj dobrega, se pogosto kaj vmeša in ti želi preprečiti, dobro tudi izpelješ do konca. Tokrat je načrte prekrižala bolezen in ena od družin je morala ostati doma – kako narediti zavezo iz Ljubljane, ko pa bi morali biti v Ankaranu? »Nič lažjega kot to«, je dejal Melkijad, a ne – vklopiš Zoom, pa je! Zaveza je bila izrečena na daljavo, srca članov skupnosti pa so postala še bližje.

Proslavili smo s tortami, praznovanjem in – skokom v morje!
Bil je prijeten sončen dan, poslovili smo se od toplega poletja in vstopili v novo leto druženja v trojkah – malih skupnostih treh družin, kjer bomo delili kateheze za otroke, zakonska modrovanja in življenje.

Hvaležni smo za skupni začetek in za vse začetke, ki so še pred nami v novem šolskem letu. Naj bo blagoslovljeno…

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja