Morje, sonce, zrak … zaveza in skupnost!

Prvi vikend v septembru je rezerviran za skupnost. In že drugo leto zapored počasi tradicija postaja morje. Uvodni vikend, ki je bil letos še prav poseben, saj sta dve družini iz skupnosti podali svojo zavezo. Ni nas ustavila niti bolezen niti razdalja!

Pa lepo po vrsti – prvo srečanje v novem šolskem letu smo začeli pri temelju – z Jezusom v druženju pri sveti maši. Napolnili smo cerkev v Ankaranu in se še posebej veselili z dvema družinama, ki sta letos stopili na pot zaveze. Družini sta se na ta korak že dolgo pripravljali in skupnost jima je bila v molitveno oporo.

Ampak ko se odločiš za nekaj dobrega, se pogosto kaj vmeša in ti želi preprečiti, dobro tudi izpelješ do konca. Tokrat je načrte prekrižala bolezen in ena od družin je morala ostati doma – kako narediti zavezo iz Ljubljane, ko pa bi morali biti v Ankaranu? »Nič lažjega kot to«, je dejal Melkijad, a ne – vklopiš Zoom, pa je! Zaveza je bila izrečena na daljavo, srca članov skupnosti pa so postala še bližje.

Proslavili smo s tortami, praznovanjem in – skokom v morje!
Bil je prijeten sončen dan, poslovili smo se od toplega poletja in vstopili v novo leto druženja v trojkah – malih skupnostih treh družin, kjer bomo delili kateheze za otroke, zakonska modrovanja in življenje.

Hvaležni smo za skupni začetek in za vse začetke, ki so še pred nami v novem šolskem letu. Naj bo blagoslovljeno…

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja