Pogosto zastavljena vprašanja (Skupnosti Iskreni ob vstopu) – FAQ

Thumbnail

V nadaljevanju si lahko preberete nekaj pogosto zastavljenih vprašanj v zvezi s skupnostjo Iskreni.

Kaj moram storiti, da se lahko priključim skupnosti družin Iskreni?

V nekaj stavkih napišite čemu si želite priključiti skupnosti družin Iskreni in predstavite svojo družino (imena in starost). Po dolgih leti, ko je bil vstop v skupnost zelo omejen, smo se v letu 2022 odločili, da vstop poenostavimo in vzpodbujamo lokalne skupnosti. Tako je od slej vstop možen kadarkoli v letu. Najlažje je začeti, če poznate še eno ali dve družini. Mail pošljite Igorju Vovku na: [email protected]

Kaj je to mala skupnost?

Skupnost Iskreni deluje po principu malih občestev. Po želji se vključite v male skupnosti, ki jih praviloma sestavljajo po tri družine, izjemoma tudi dve ali 4 in tudi 5. Pri sestavi se upošteva konkretne situacije družin. Zelo si želimo, da bi bile v malih skupnostih skupaj družine s približno enako starimi otroki ali številom otrok. Spoznali smo, da ta dva dejavnika bistveno vplivata na ritem in rituale družine. Tudi starši se, ker izhajajo iz podobnih okoliščin, med seboj že na intuitivni ravni začutijo.

Kako potekajo srečanja male skupnosti?

Srečanje male skupnosti praviloma poteka enkrat mesečno, vsakič na domu ene od družin. Datume srečanja malih skupnosti si določijo družine same in se med seboj dogovorijo za najugodnejši termin. Za kakovostno izvedbo enega srečanja male skupnosti so potrebne vsaj polne 3 ure, a bolje je nameniti za srečanje kar pol dneva ali cel dan.

Družina, ki gosti malo skupnost, poskrbi za prostor, drugi dve družini sodelujeta pri pripravi in izvedbi programa ter pogostitve. Vsebina in program za izvajanje katehez za otroke je vnaprej pripravljen. Na osnovi izkušenj smo pripravili določena priporočila, kako naj srečanje male skupnosti poteka. Ker pa je družinsko življenje vedno dinamično, je težko določiti točni protokol srečanja. Družine smo vedno spodbujene, da se ob zaključku srečanja med seboj iskreno pogovorimo in vrednotimo dogajanje na srečanju. Ob medsebojnem strinjanju lahko glede na konkretne situacije družine potek srečanja tudi prilagodijo svojim okoliščinam. Dejstvo je, da niti dve mali skupnosti ne delujeta čisto enako, saj se ves čas prilagajamo zaznanim potrebam tako otrok kot zakoncev. 

Kakšna je struktura skupnosti?

Skupnost vodita voditelj in voditeljica skupnosti Iskreni. Trenutno sta to Igor Vovk in Janja Grilc. Skupnost je del Zavoda Iskreni. Člani nimajo nobenih posebnih obveznosti.

Kaj pomeni, da v skupnosti darujete desetino?

Živeti desetino je velik izziv. Izhajamo iz razumevanja, da smo na svet prišli brez vsega in tudi ob koncu življenja ne bomo (v materialnem smislu) nič vzeli s seboj. Verjamemo, da vse kar prejmemo, prejmemo po dobroti Boga očeta in v zahvalo za njegove darove, le te delimo naprej. Komur uspe resnično živeti desetino, ne daje od svojega obilja, ampak od tistega kar ima za svoje življenje. V tem se tudi medsebojno spodbujamo. Priporočeno je, da se vsaj del desetine nameni Iskreni.

Koliko je letni prispevek za vsebino skupnosti in kaj za to dobimo?

Člani skupnosti Iskreni na letni ravni darujemo za vsebino prispevek 99 EUR. V ta znesek se šteje program, vebinska priporočila za mesečna srečanja in program za družinsko katehezo, ki jo boste za vaše otroke izvajali na mesečnem srečanju.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja