Štiri stvari, ki jih je pametno načrtovati za poročni dan

Vir: Pixabay

Če ste tudi vi med pari, ki se letos poročijo, si preberite štiri točke, ki jih je pametno upoštevati pri načrtovanju poročnega dne, pa nanje morda sploh niste pomislili.

Čas samo za vaju

Morda se vama bo to zdelo nekoliko trapasto – saj je poroka vendar ves dan, namenjen samo vama. Toda če dobro pomislita, bosta res veliko časa preživela skupaj, vendar obkrožena z družino in prijatelji. Zato je smiselno, da vsaj enkrat v natempiranem urniku poročnega dne načrtujeta nekaj časa samo za vaju, ne da bi bila vsem na očeh. Recimo po poroki, še preden vaju obsujejo s čestitkami in gre slovesnost dalje, ali pa se skupaj pred obredom pripravita s skupno molitvijo.

Čas za najbližje

Poroka je dan, ko se uradno poslavljata vsak od svoje matične družine in ustanavljata svojo. Tudi če ne želita tega formalno obeležiti, pa je lepo, če si v poročnem dnevu vzameta nekaj časa za druženje vsak s svojimi starši. Lahko tudi z brati in sestrami – če niso ravno priče, morda z njimi ne boste v vsem dnevu uspeli v miru spregovoriti besede, če si za to zavestno ne vzamete časa.

Dovolj pijače!

Poročne obleke so vroče, v njih se hitro spotiš. Tudi poročni dnevi so pogosto vroči in slavja se lahko zavlečejo dolgo v noč. Vse to so razlogi, da na poročni dan potrebujeta pijačo še bolj kot sicer. Med vožnjo sem in tja, med sprejemanjem čestitk, plesom in vsesplošnim čustvenim vzhičenjem bosta sama verjetno težko skrbela za primerno hidracijo. Jo bosta pa še kako potrebovala. S pričama se zato že vnaprej dogovorita, da bosta imela to na skrbi. Najbolje, da ima nevestina priča vedno v torbici polno steklenico vode. S poudarkom na vodi! Nekaterim pričam, zlasti moškega spola, bo to glede vode morda treba razložiti še posebej natančno in jasno. 😉

Sama bosta verjetno težko skrbela za primerno hidracijo. Jo bosta pa še kako potrebovala.

Telefona ne boste imeli pri roki

Torej – seveda na poročni dan potrebujete mobilni telefon s kar se da polno baterijo. Morda boste kakšno situacijo lahko rešili že z enim kratkim klicem. Morda si boste ob primernem trenutku z njim tudi želeli posneti kakšno fotografijo poroke iz svoje perspektive. Vendar ga ne boste mogli imeti ves čas pri sebi – poročne obleke so sicer krasne, a ne slovijo ravno po svoji priročnosti ali številnih žepih.

Prav tako si gotovo ne želite, da vaša priljubljena melodija začne zvoniti ravno med poročnim obredom. V hrambo ga zato dajte osebi, ki jo boste imeli najverjetneje ves dan kje blizu in bo znala poskrbeti, da bo telefon izklopljen ob primernih trenutkih. Absolutno pa za ves dan izklopite internet in mobilne podatke – ni treba, da vas na ta dan vznemirjajo obvestila, kaj se dogaja po svetu, kaj je kdo objavil na spletnih omrežjih ali kdo vam je poslal elektronsko pošto. Prav tako ni treba, da fotografije s poroke že isti dan sproti objavljate na Instagramu. Za vse to bo več kot dovolj časa v dneh, ki bodo sledili.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja