Spodbuda k molitvi za nerojene otroke

Thumbnail

Današnji dan, dan nedolžnih otrok, se vsako leto spominjamo Herodovega krutega pomora v Betlehemu pred 2000 leti. V slovenski Cerkvi pa je letos ta dan prvič razglašen za »Narodni dan molitve za nerojeno človeško življenje«.

V Sloveniji je bilo po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov, kar za seboj pušča veliko ranjenih mam, očetov in družin. To dejstvo je na pobudo Sveta katoliških laikov Slovenije (SKLS) slovenske škofe spodbudilo, da so 26. marca letos sklenili, da bo 28. december odslej posvečen spominu na nerojene otroke in molitvi zanje.    

V sodelovanju s SKLS so izdali podobico z motivom na zgornji sliki in molitvijo papeža Benedikta XVI., ki je na »Vigiliji za vse porajajoče se človeško življenje« pred dvema letoma vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah.

Gospod Jezus,
obudi v nas spoštovanje do vsakega
nerojenega človeškega življenja,
naredi nas sposobne v sadu materinega telesa
gledati čudovito delo Stvarnika,
daj, da bodo naša srca velikodušno sprejela
vsakega otroka, ki vstopa v življenje. Amen.

Danes in v nedeljo bodo v ta namen organizirane skupne molitve, vsi verujoči pa so povabljeni tudi k zasebni molitvi v ta namen.

V spodbudo nam je lahko tudi video ameriške organizacije LifeSiteNews, ki prikazuje le eno od mnogih žalostnih zgodb:

Video je pretresljiv tudi zato, ker na nek način pripoveduje zgodbo glavne igralke v njem, ki ima tudi sama za seboj izkušnjo splava (več v članku).