Preprosta otroška zabava za rojstni dan

zurka

Ste vedeli, da največ ljudi v Sloveniji praznuje rojstni dan prav v januarju? Torej je kar velika verjetnost, da v teh dneh načrtujete in izpeljujete rojstnodnevno zabavo za kakšnega družinskega člana.

Rojstnodnevne zabave za otroke so postale velik biznis. In velik stres. In velik finančni zalogaj. Zdi se, da sploh niso več namenjene praznovanju rojstnega dne, temveč dokazovanju, katera družina pripravi izvirnejšo, dražjo in popolnejšo zabavo, o kateri se bo govorilo še mesece in katero si bodo želeli tudi drugi otroci.

Če zabava otroka ne poteka v bowling centru, v bazenskem kompleksu, Število povabljencev je primerno omejiti do te mere, da bo otrok imel od zabave kaj več kot dve uri hrupa in prerivanja.tematskem parku ali vrhunsko opremljeni igralnici s kopico animatorjev, čarovnikov in klovnov, to pač ni zabava.

A čeprav je videti, da je trend tovrstnih zabav ponorel, še vedno najbolje uspe prav preprosta domača zabava. Res je morda videti, da ob tem izgubimo renome izvirnosti, a otroci pravzaprav za dobro zabavo potrebujejo zelo malo!

Za rojstni dan si želijo biti obkroženi z ljudmi, ki jih imajo radi. In seveda dobiti darilo. Vsa popolna dekoracija in hrana pa je šov za odrasle.

Kako pripraviti preprosto zabavo?

Vabila

Navadno začnemo komplicirati že z vabili. Vabilo naj otrok izdela sam. Če še ne zna pisati, naj nekaj nariše, vi pa dopišite datum, kraj in uro zabave. Nato to unikatno vabilo barvno sfotokopirajte. Otrok naj jih razdeli sam, če je to le mogoče.

Lokacija

Veliko težje je praznovati doma v zimskih mesecih kot poleti, ko imamo morda na voljo še vrt. Marsikdo pa v svoj dom ne more ali pa niti ne želi sprejeti gruče razigranih otrok. V tem primeru se najem prostora zdi smiseln, kar pa ne pomeni, da je potrebno najeti bazenski kompleks. V okolici se vedno najde primeren in poceni (celo zastonj) prostor krajevne skupnosti, lokalnega društva ali občine, ki ga lahko z nekaj baloni zelo enostavno preuredimo v čudovit prostor za zabavo.

Gostje

Z otrokom se skupaj pogovorite, koga si resnično želi na zabavi. Marsikoga namreč povabimo starši, ob tem pa pozabimo, da ne gre za nas, temveč za slavljenca. Tudi število je primerno omejiti do te mere, da bo otrok imel od zabave kaj več kot dve uri hrupa in prerivanja.

Je res potrebno izbrati temo?

Če je otrok velik navdušenec nad nečim, zakaj pa ne! V primeru izbrane teme zabave pa seveda ni potrebe po tem, da so v istem stilu serveti, baloni, pozdravni jumbo plakat in kanapeji v obliki najnovejših igrač! Tema naj bo raje omejena na igre, ki jih pripravimo za otroka in njegove prijatelje.

Hrana in pijača

Za otroško rojstnodnevno zabavo ne potrebujete niti cateringa niti tedna vnaprejšnjih priprav. Potrebujete nekaj litrov soka in vode, dva pladnja obloženih kruhkov ali koščke domače pice ter nekaj sadja. In tisto dobro domačo torto, ki jo zna speči le mama ali babica.

Igre

Otroku veliko pomeni, če niste zgolj organizator, temveč ste v samo zabavo tudi aktivno vključeni. Noben klovn ali čarovnik ne more nadomestiti tega, da se z otroki lovite, igrate nogomet, mečete frizbi, ustvarjate, rišete s kredami, pihate mehurčke! Ne pozabite na vedno zabavne igre z baloni, na ples in plesne igre, na nepogrešljiv lov na zaklad, na izdelovanje letal ali ogrlic. Ne glejte na povabljence, ampak organizirajte zabavo tako, da bo slavljenec počel tisto, kar si želi!

In ne pozabite – najboljši del otroških zabav niso popolni meniji, popolna okrasitev in popolna slika. Najboljši del otroških zabav je otroški smeh!

foto: storyblocks.com
 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja