Posebna zahvala po 10 letih

Thumbnail

Deset let po tem, ko je njen 3-mesečni sin skoraj umrl v prometni nesreči, je Kellie Haddock poiskala vse ljudi, ki so sodelovali pri njegovem reševanju, in se jim na poseben način zahvalila. Nepričakovana srečanja je spremljala kamera …

Leta 2004 je mlada družina Kellie Haddock doživela hudo prometno nesrečo. Njen mož je bil v hipu mrtev, 14 tednov starega dojenčka Elija pa so komaj živega hitro transportirali v bolnišnico.

Haddockova pravi, da se je v tistih trenutkih njen svet, ki je bil še malce prej popolna družinska sreča, povsem sesuval. Zdravniki, ki so reševali Elija, so ji povedali, da tudi če Eli preživi, »ne bo imel prav dosti od življenja«. Verjetno ne bo mogel hoditi, govoriti in kazati čustev.

A zdravstvena ekipa se je vendarle trudila po svojih najboljših močeh in negativnim napovedim navkljub sta lahko Kellie in Eli že po tednu dni odšla okrevat domov. Eli je danes zdrav 10-leten deček, Kellie se je ponovno poročila.

Ko se je letos bližala 10-letnica nesreče, se je Kellie s hvaležnostjo spomnila vseh ljudi, ki so takrat sodelovali pri reševanju in so v življenje obudili njenega sina – od helikopterske ekipe, ki je priletela na kraj nesreče, do zdravnikov in sester, ki so se borili za njegovo življenje. Želela se jim je na poseben način zahvaliti.

Želim biti oseba, ki izpostavi tudi to, da nekdo nekaj dela dobro. Koliko lepši bi bil svet, če bi se vse več posvečali temu, kar je dobro, namesto temu, kar je slabo?Začela je iskati osebe, ki so takrat pomagale, ob tem pa se je povezala s filmsko ekipo Strongfilms. Po pol leta iskanja je vse našla in se z njimi dogovorila za osebno srečanje, da z njimi podeli svojo zgodbo in se jim zahvali. Pri tem jo je spremljala snemalna ekipa. Vse skupaj je tudi povabila na posebno večerjo in koncert, posvečen prav njim.

»Vse zahvale so bile pripravljene kot presenečenje,« pravi Haddockova. »Mislili so, da pričakujejo nekoga drugega. Bilo mi je res v veselje, da sem lahko vstopila v pogovor z njimi in opazovala, kako jih je počasi preplavljalo veselje ob presenetljivi in nepričakovani hvaležnosti

Mnoga srečanja so bila zelo čustvena, Haddockova pa je bila presenečena nad tem, da jih je več kot polovica povedalo, da niso še nikoli doživeli kake zahvale pacientov kasneje.

Kellie Haddock upa, da bo njena zgodba v spodbudo še drugim, da se zahvalijo ljudem, ki so na pomemben način zaznamovali njihova življenja. »Toliko stvari na tem svetu gre narobe in tako lahko je izpostavljati, kaj ljudje počnejo narobe. Redko pa si vzamemo čas, da bi opazili, da ljudje počnejo stvari tudi dobro. Želim biti oseba, ki izpostavi tudi to, da nekdo nekaj dela dobro. Koliko lepši bi bil svet, če bi se vsi več posvečali temu, kar je dobro, namesto temu, kar je slabo?«  

Vir: huffingtonpost.com