NOVO! Na IskreniPlus si oglejte video izobraževalne oddaje o NaPro tehnologiji

Foto: Shutterstock

Na portalu IskreniPlus smo za vas objavili novo serijo oddaj. Na voljo je šest izobraževalnih videov o NaPro tehnologiji ter na kratko o osnovah FertilityCare sistema.

NaPro tehnologija se ukvarja z odkrivanjem vzrokov neplodnosti in njihovim odpravljanjem, da lahko pride do spontane zanositve (več o NaPro si lahko pogledate tudi tukaj). Temelji na opazovanju in beleženju ženskega menstrualnega ciklusa po metode FertilityCare (več o metodi si lahko preberete tukaj).

Izobraževalni video o NaPro tehnologiji so tako namenjeni vsem, ki želijo izvedeti več o ženskem menstrualnem ciklusu in o težavah, ki se lahko pojavijo v povezavi z ženskim ginekološkim zdravjem. Ter seveda vsem, ki se soočajo s težavami pri zanositvi ali s ponavljajočimi spontanimi splavi.

Oddaje omogočajo pridobitev novih znanj in razumevanje, na čem NaPro tehnologija temelji in kako poteka. Za konkretno zdravljenje pa se mora par najprej naučiti FertilityCare metode in nato tekom učenja stopi v stik z NaPro zdravnikom.

Izobraževalni oddaje o NaPro tehnologiji so dostopne vsem, ne samo našim donatorjem.

 

Kratek opis izobraževalnih posnetkov, ki jih najdete na IskreniPlus

  1. Kaj se dogaja v telesu tekom menstrualnega ciklusa?

Dr. Milena Igličar, dr. med., spec. ginekologije in porodništva ter NaPro zdravnica, predstavi osnove anatomije ženskih spolnih organov in osnove menstrualnega ciklusa ter razloži, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko pride do zanositve.

  1. FertilityCare – metoda naravnega načrtovanja družine

Petra Lukan, svetovalka metode FertilityCare, predstavi osnove metode FertilityCare in za koga vse je metoda primerna. Spregovori o različnih ciklusih ter življenjskih obdobjih, ko metodo lahko uporabljamo za določanje plodnih in neplodnih dni.

  1. Kaj lahko opazujemo pri menstrualnem ciklusu?

Dr. Janez Rifel, specialist družinske medicine in NaPro zdravnik, spregovori o prednostih FertilityCare metode ter kaj lahko NaPro zdravnik iz zabeleženega ciklusa po tej metodi vidi. Dr. Rifel poudarja dragocenost podatkov, ki jih ženska na ta način zbere, saj ima vsaka svoj edinstven menstrualni ciklus.

 

  1. Kaj je NaPro tehnologija?

Dr. Janez Rifel predstavi osnove NaPro tehnologije. Razloži potek diagnostike in zdravljenja na podlagi natančnih zabeleženih ciklusov vsake ženske posebej. Le vpogled v ciklus namreč NaPro zdravniku omogoči, da se cikluse optimizira in tako paru omogoči naravno zanositev doma.

  1. Najpogostejše ginekološke bolezni, povezane z neplodnostjo

Dr. Milena Igličar predstavi dve pogosti težavi, ki sta povezani z neplodnostjo – endometriozo in sindrom policističnih jajčnikov. Za obe situaciji opiše znake ter potek zdravljenja. Pri obeh situacijah zanositev je mogoča.

  1. Moška neplodnost

Dr. Janez Rifel predstavi najpogostejše težave, ki so pojavljajo pri moški plodnosti. Trendi po celem svetu namreč kažejo, da moška plodnost upada. Razloži možne vzroke in možne načine pomoči. Zdravljenje moške neplodnosti pri NaPro tehnologiji daje zelo dobre rezultate.

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja