Nov način »delanja otrok«: poštar prinese spermo, ženska se oplodi sama

Foto: Shutterstock

V »razvitem svetu« postaja vse bolj priljubljena t.i. samooploditev, ki se izvede doma. Priljubljena je predvsem pri samskih ženskah brez zdravstvenih težav in pripadnicah LGBT skupnosti.

»Paket za oploditev« pride po pošti

Vse, kar ženski preostane, je določitev plodnih dni, vbrizganje (odmrznjene) sperme, potem pa »noge gor in počitek«.

Semenske banke že nekaj časa nudijo čisto posebno storitev: ženska lahko prek spleta kupi spermo enega od darovalcev, ki jo zamrznjeno dobi kar po pošti. V priročnem paketu so priloženi velika brizga in ostali pripomočki za samooploditev, ki jo lahko, po zagotovilih ponudnika, izvede v »intimnem domačem okolju«. Vse, kar ženski preostane, je določitev plodnih dni, vbrizganje (odmrznjene) sperme, potem pa »noge gor in počitek«. Priporočen je tudi orgazem, saj je po njem možnost oploditve večja.

Druga možnost je, da ženska darovalca sperme najde sama prek spleta ali ga izbere med prijatelji. Promotorji samooploditve pri tem opozarjajo, naj bodo ženske pozorne, da darovalec od njih ne bo zahteval spolnega odnosa, ampak bo le »daroval seme«, ki si ga bo ženska v roku ene ure vbrizgala sama.

Od prodajanja lastne sperme do pomanjkljivega nadzora nad »darovalci«

Po poročanju Guardiana postaja trg z spermo eden najhitreje rastočih na svetu. Največje semenske banke se nahajajo na Danskem in v ZDA, ki imajo precej bolj ohlapno zakonodajo od drugih držav. V Evropski uniji in Kanadi sta prodajanje lastnega semena in anonimnost namreč prepovedana, na Danskem in v nekaterih delih ZDA pa »darovalci« za vsak vzorec sperme lahko dobijo od 30 do 130 evrov, poleg tega lahko ostanejo anonimni. V Veliki Britaniji že poznajo izraz »vikinški otroci«, saj se hodijo številne ženske oplodit na Dansko ali pa si dansko spermo naročijo kar na dom.

Ob takšnem trgovanju seveda prihaja do številnih zlorab. Eden najbolj znanih je primer nizozemskega moškega z aspergerjevim sindromom, ki je z doniranjem sperme postal oče 22 otrokom, saj je lagal o svojem zdravju. Matere, ki jim je ta novica »strla srce«, pač pričakujejo, da bodo za svoj denar in ob moškem, izbranem iz kataloga, dobile otroka »brez napak«. Pa smo že na področju reklamacije lastnega otroka …

Viri: usa.cryosinternational.com, theguardian.com, dailymail.co.uk, stayathomemum.com.au

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja