Nekaj idej za svečan zadnji šolski dan

Foto: Shutterstock

Jutri ga bomo končno dočakali. Zadnji šolski dan bo v tem norem letu še toliko bolj komaj pričakovan.

Zadnji šolski dan je praznovanje vsega, kar je leto s seboj prineslo – veselje in kakšno solzo, vložen trud in sanjarjenje, novo znanje in veščine in nova spoznanja (sladka in grenka).

In je hkrati uvod v počitnice, ki prinašajo sproščenost, igrivost, svobodo!

Pripravili smo nekaj predlogov, s katerimi lahko »nazdravite« na zaključek.

Naj bo konec šolskega leta slasten

Odpravite se skupaj na kosilo ali samo na sladoled. Imejte doma piknik ali pa si ga privoščite nekje v naravi. Specite palačinke. Ali pa kar torto! Karkoli že, naj ima pridih posebnosti – pripravite lepe pogrinjke ali pa si zraven zavrtite dobro glasbo!

Fotografirajte se

Naredite serijo resnih in zabavnih fotografij, ujemite trenutke veselja in ponosa ob zaključku leta!

Pojdite na izlet

Za izlet si lahko vzamete eno uro ali več dni in si privoščite točno takšnega, kot vam ustreza! Sprehod po bližnjem gozdu, vzpon na kakšen hrib, izlet na morje, s kolesom do sosednjega mesta.

Izpostavite dobre stvari. Kakšno slabo pa lahko mirno pozabite. Ni je vredno nesti s seboj v poletje.

Izlet je lahko družinsko planiran ali pa za šolarje popolno presenečenje.

Voda

Na zadnji šolski dan dobro dene vse, kar je povezano z vodo. Pojdite do morja ali do bližnje reke. Otvorite (če še niste) domači bazen. Mlajše šolarje lahko doma pričaka polno vedro vodnih balončkov. Ali košara vodnih pištol – in v igri morate vsekakor sodelovati.

Posebna doživetja

Za zadnji šolski dan si lahko skupaj kot družina privoščite posebna doživetja – lahko greste skupaj na jahanje, lahko se skupaj preizkusite v kateri izmed Escape room dogodivščin. Pojdite na rafting. Ali na bowling.

Filmski večer

Lahko si skupaj privoščite ogled kakšnega dobrega filma v bližnji kinodvorani. Še bolj posebno pa bo, če si dober film privoščite kar doma! Tisti z mlajšimi šolarji pripravite zares posebno vzdušje v dnevni sobi, ne pozabite na slastne prigrizke in udobno uživajte!

Tisti s starejšimi pa lahko počakate, da se zunaj vsaj malenkost stemni in si film ogledate na vrtu. Ne glede na to, ali se bo film vrtel na prenosniku ali preko projekcije na fasado hiše, bo to ob dobri hrani in pijači in v udobju mehkih ležalnikov nekaj, kar vam bo še dolgo ostalo v spominu.

Skok v počitnice – zunaj

Prespite noč, ki loči šolske dni od počitniških, kar zunaj! V šotoru ali kar pod milim nebom. Na domačem vrtu ali v kampu.

Darila

Glede daril ob koncu šolskega leta ima vsaka družina svojo tradicijo. Konkretna ali simbolična – to je vse stvar vaše odločitve in dogovora.

In če niste proti temu, da se otroku konec leta nekaj podari, predlagamo tri pozornosti, s katerimi bo pod pazduho vsak šolar veselo odkorakal poletju naproti: to so dobra knjiga, žoga ali maska za potapljanje!

Ne glede na to, na kakšen način boste zaključili leto, ne pozabite obuditi najlepših spominov na preteklo leto. Ne pozabite, da ste tako vi kot otrok v tem šolskem letu dali vse od sebe. Ne pozabite drug drugega pohvaliti. Za prizadevnost, ustvarjalnost, dobre ocene ali srčnost. Si povedati, kako zelo ponosni ste drug na drugega. Izpostavite dobre stvari. Kakšno slabo pa lahko mirno pozabite. Ni je vredno nesti s seboj v poletje ;).

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja