Misica, ki zmaguje brez ličil

Vir: Facebook profil Melisa Raouf

Dvajsetletna študentka Melisa Raouf se je odločila, da bo kot prva v skoraj 100-letni zgodovini tekmovanja za Miss Anglije sodelovala kar brez ličil. Na tekmovanju za najlepšo v državi bo tudi oktobra pokazala svoj naravni obraz.

»Samozavest izžareva lepoto bolj kot katerokoli ličilo. Bodite ponosne nase, na svojo kožo,« sporoča v intervjujih za številne medije, ki njeno odločitev kot pozitivni zgled množično ponašajo v svet.

Samozavest, ki navdihuje svet

Natečaj za Miss Anglije je organiziran v tem letu drugače kot v preteklih letih. Polfinalistke izbirajo v več krogih in sicer z glasovanji, ki potekajo vsak mesec. V enem od krogov »Bare Face Top Model« so kandidatke sodelovale povsem brez ličil. Zmagala je ravno Melisa Raouf, študentka politologije iz Londona, ki se je odločila, da bo njen cilj promoviranje naravne lepote tudi v prihodnje. S tem pa množično navdihuje druge ženske po vsem svetu.

Mladostniki iščejo in potrebujejo občutek pripadnosti in sprejetosti.

Zadnji kvalifikacijski krog »Bare Face Round«, ki zmagovalki omogoča uvrstitev v ožji izbor za Miss Anglije, je bil uveden leta 2019. Ta način izbora so uvedli ravno zaradi močno naličenih obrazov in filtriranih slik, ki so jih pošiljale tekmovalke.

Česa nas uči fenomen zmagovalke brez ličil? 

Danes se že vsak drugi mladostnik nenehno primerja z idoli na široko dostopnih družbenih omrežjih. Anketa, ki so jo v letošnjem letu izvedli med osnovnošolci in dijaki v Sloveniji kaže, da kar 45 % osnovnošolcev in 59 % srednješolcev primerja svoj obraz in telo s popolnimi spletnimi podobami vplivnežev in vplivnic. Kar tretjina slovenskih dijakinj pa razmišlja o plastični operaciji. Objave na internetu močno vplivajo na počutje mladostnikov, še pravi omenjena raziskava Fakultete za družbene vede, ki rezultate objavlja na strani Safe.si.

Kaj lahko storimo starši  

Miss Anglije je blagoslovljena z naravno lepoto, a prav tako so lepa tudi ostala dekleta in fantje, ki so nam zaupana. Otroci se že od rosnih let radi ogledujejo in občudujejo v ogledalu, prepričani, da so najlepši na svetu. V najstniških letih, ko mladi širijo svoja obzorja in se njihova telesa spreminjajo, pa na dan privrejo dvomi, včasih celo velike skrbi. Mladostniki takrat še posebej iščejo in potrebujejo občutek pripadnosti in sprejetosti.

Pristnost išče nove poti. Dajmo ji več prostora.

Kaj lahko naredimo sami? Pohvalimo jih, čeprav se nam zdi, da ne slišijo. Naj se zavedajo svojih dobrih lastnosti. Če opažamo, da so otroci zaradi svojega videza v stiski, se posvetujemo s strokovnjakom. In ne pozabimo, da nas opazujejo in slišijo tudi takrat, ko govorimo o sebi. In končno, naj bo skrb za zdravo telo za vse sprostitev in zabava in ne boj za dosego ideala.

Nova moda – biti pristen

Pristnost išče nove poti. Dajmo ji več prostora. Melisa je že osvojila svet. Zahvaljujejo se ji številna dekleta in žene. Fantje pa zdaj še bolj naglas priznavajo, da jim je ljubši naravni obraz, kot debela plast pudra in ličil. Morda so tej želji po naravnem videzu dokaz tudi novi trendi na družbenih omrežjih, kjer prirejene fotografije izpodrivajo pristni video posnetki, veliko navdušenje mladih pa prinaša tudi aplikacija BeReal (bodi realen), ki kot nova alternativa na spletu v vsej poplavi filtrov in popravljenih fotografij prikazuje zgolj resničnost. Vsako leto pa se veča tudi število svetovnih zvezdnic, ki tako »na skrivaj« na svojem Instagramu pokažejo občasno tudi svoj nenaličen obraz, s katerim požanjejo še največ všečkov.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Melisa je tako lepa, da ne potrebuje nobenih ličil. Ima čudovite lase, kožo, oči, bele zobe.
    Neverjetno, kaj včasih delajo mlada dekleta in ženske. Barvajo si lase, ki so čudovite in sploh še niso sive, packajo se okrog oči, da so kot maškare, na obrazu imajo debelo plast pudra, šminkajo si ustnice z živo rdečo šminko, da ne govorimo o umetnih nohtih.
    Še hujše je, ko se tako neokusno napravijo starejše ženske.
    Upoštevati bi morali tisti rek: Manj je več.

  2. Večina 20-letnic ne potrebuje ličil! Akne so mimo, gum še ni. Ampak “ličila” so včasih nujno potrebna! Vsi, ki so že stopili pred kamero vedo, da se brez “ličil” koža sveti kot spolirano jabolko in da je potrebno “pudranje”, pred nastopom. Velja za oba spola.

    Na lepotnih tekmovanjih naj bi zmagala lepota in ne veščina “make-up artistov”. Pohvalno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja