Marjetka Tikvič: »Begunske družine smo sprejeli iz zaklonišča v Ukrajini za našo družinsko mizo.«

Vojna v Ukrajini je na begunsko pot poslala na milijone ljudi. Nekateri izmed njih so svoj dom začasno našli tudi pri slovenskih družinah. Tri mamice s skupno šestimi otroki so prišle iz ukrajinskih zaklonišč, kjer so bili pokriti le z vrečami za smeti, do družinske mize k družini Tikvič v Črenšovcih v Prekmurju. Kljub temu, da so pri Tikvičevih že pred sprejemom beguncev pod isto streho živele tri generacije, so naredili ta velik korak in odprli svoj dom za begunske družine.

Pred mikrofon našega podkasta smo tokrat povabili Marjetko Tikvič, ki nam je v iskrenem pogovoru opisala, kateri so glavni izzivi, s katerimi se sedaj vsakodnevno spopadajo, kako sobivajo, na kakšen način se sporazumevajo, predvsem pa, kaj sprejem beguncev pomeni za njihovo družino.

Kako je slovenska država dobro poskrbela za begunce, ki so prišli v Slovenijo? Poslušajte naš podkast, v katerem odgovorimo tudi na to vprašanje, izvedeli pa boste tudi, kako ukrajinske družine komunicirajo z domačimi, ki so ostali v Ukrajini ter kdaj pričakujejo, da se bodo lahko vrnili domov.

Vabljeni k poslušanju!  

Najbolj iskrenemu podkastu lahko prisluhnete na različne načine. Vse objavljene oddaje bodo na voljo na spletni strani Iskreni (zavihek podkasti). Obenem so vse oddaje na voljo v različnih »knjižnicah« s podkasti in sicer na spletni platformi Soundcloud, v aplikacijah iTunes, Google podcast in Spotify.

Na vseh navedenih povezavah se lahko na naš novi podkast naročite, kar pomeni, da vam bodo nove oddaje avtomatsko na voljo takoj, ko bodo objavljene.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. In s čim so se pripeljali iz Ukrajine? Z Maseratijem, Poschejem, Range Roverjem, Teslo S ali zgolj navadnim Mercedesom? Samo to videvam po naših avtocestah in UA registracije ne plačujejo cestnine, medtem, ko jo jaz moram.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja