Mama ali animatorka?

Foto: Shutterstock

Počitniški čas je čas ko sem lahko z otroki več časa skupaj doma. več časa, preživetega doma predstavlja včasih pravi izziv – kaj bomo počeli, kako se bomo zamotili čez cel dan?

Šolsko leto je intenzivno. Ves čas se nekaj dogaja, otroci so zaposleni, če ne s šolo pa z marsikatero dejavnostjo, pa tudi če je nimajo, jim popoldanske urice v igri hitro minejo. Počitniški dnevi pa so izziv. Navdušenje prvih prostih dni včasih splahni in se že pojavi stavek: »Kaj naj počnem? Dooolgčas mi je!«

Animator za otroke načrtuje

Nisem čarobna škatla idej, h kateri lahko pritečejo vsako minuto in iz nje potegnejo nekaj zanimivega in barvitega, samo mama sem, ki z njimi deli svojo izkušnjo, igre iz otroštva, trenutne prebliske …Zdaj pa izziv zame. Naj vskočim, načrtujem, planiram? Jim pripravim tisoč in eno dejavnost, bodisi doma ali pa organiziram mini izletke in dejavnosti zunaj hiše? Se usedem zvečer za računalnik in preštudiram male in velike igre, ki jih bom ponudila naslednji dan?

Ja, pa ne bi, veste. Zakaj ne? Ker nisem animatorka, ker nisem učiteljica niti vzgojiteljica, ampak sem mama. In to bom ostala tudi med počitnicami.

Mama ponudi, kar ji pride pod roke

Naš dom že sam po sebi ponuja raznovrstne igrače in možnosti za igro. Otroci si lahko postrežejo sami. Izvolite! Ko jim postane dolgčas, včasih samo mimogrede omenim še kakšno možnost za dejavnost ali igro, ki si jo lahko omislijo.

Če za to potrebujejo še kakšne materiale, jim z veseljem dam, kar je potrebno. Barve, kamni, storži … Vsega se res ne morejo spomniti popolnoma sami.

Nisem pa čarobna škatla idej, h kateri lahko pritečejo vsako minuto in iz nje potegnejo nekaj zanimivega in barvitega. Sem samo mama, ki z njimi deli svojo izkušnjo, igre iz otroštva, trenutne prebliske …

Skupaj v spontanosti

Pride dan ali teden, h kateremu se spravim tudi načrtno. Ja, gremo tudi na izlet ali pohod na malo bolj oddaljeno igrišče, da se zamotimo in prekinemo rutino. Nimam pa načrta za vsak dan znova, kot ga imajo na oratoriju, v vrtcu, na počitniškem tednu.

Mi smo družina in delujemo bolj spontano, zjutraj sedemo skupaj in malo vržemo ideje na kup, kaj bi radi počeli, pa gre … Ko vidim, da se zaigrajo, ne vsiljujem neke vnaprej dogovorjene dejavnosti, ampak pustim, da se dan odvije po svoje …

Skupaj tudi delamo!

Se vključujem v igro? Seveda, včasih tudi meni zapaše. Če pa imam delo, ne morem biti celodnevni motivator.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja