Ljubi Bog, ti veš, kako zelo potrebni so ti tvoji svetilniki …

Vir: Shutterstock

Ljubi Bog, nekega dne nas pokličeš, vsakega drugače. Poti, kako priti k tebi, je toliko, kot je nas, ljudi. Naredil si nas po svoji podobi, v nas pa položil najrazličnejše talente, ki so namenjeni izključno služenju drugim in Tebi. Nekatere pokličeš s šepetom. Dolgo premišljujejo in iščejo oprijemljiva znamenja, da je neka pot res prava zanje. Nad drugimi zarohniš in izbire v trenutku ni več.

Odbrani in poklicani

Pot v poročenost in starševstvo je izjemno pomembna, a vendar nekatere odbereš in jih pokličeš v svojo službo. V njihovem srcu gori poseben ogenj, samo zate. Želiš, da pustijo vse posvetno in živijo le zate in za to, da med ljudmi širijo navdušenje na Teboj.

Ti veš, kako neobhodno potrebni so ti tvoji svetilniki, ki nam kažejo pot, da se ne izgubimo v temi. Te tvoje roke, ki med nas prinašajo Jezusa, tvoja ušesa, ki nam pomagajo nositi težo greha in vsakdanjih skrbi. Tvoji predstavniki, ki svoje navdušenje nad Teboj delijo med ljudi ob mašnih nagovorih, na duhovnih vajah, na misijonih. Tisti, ki poprimejo tam, kjer nihče noče, ne upa, ne zna, nima poguma, se vsem gnusi. Tisti, ki pokrižajo umirajočega. Tisti glasovi, ki govorijo namesto nerojenih, utišanih, tiho trpečih. Tiste sklenjene dlani, ki molijo in molijo in se ne upehajo.

Enako preizkušani kot mi

Na vsaki od poti so tudi stranpoti. Satan nas ves čas preizkuša in vabi. Na svetu ni človeka, ki bi bil popolnoma trden, neomajen, ki ne bi, vsaj v srcu, kdaj poželel narediti greh. Tudi od Tebe odbrani so samo grešniki. Ti, Gospod, to veš! Včasih se Ti čudim, da se ne upehaš. Da še tisočič ponovno povabiš in oproščaš, da daješ nove in nove možnosti in kažeš nove poti, ko se zdi, da smo povsem zgubljeni. Zate ni stranpoti, ki ji ne bi dal možnosti poprave.

Odmaknjeni, a potopljeni v Gospodovo naročje

Le ljubezen, ki daruje vse, kar je res vredno, rodi sadove, ki so vredni Ljubezni.

Imeti duhovni poklic je čast, a ni pravljica. Odmakneš se od vsega varnega na tem svetu in se prepustiš popolnoma neznanemu v veri, da je Gospodova roka, ki te vodi, roka Ljubezni. Zagotovo pogosto ni lahko. Skregano je skoraj z vso logiko, izkušnjami in vedenjem, kako svet navadno deluje. Pa vendar nekateri ne zapustijo le očeta in matere, ampak zapustijo popolnoma vse posvetno in skočijo v čisto neznane globine. V Objem, ki je samo obljubljen, vidijo ga pa večinoma ne.

Darovana ljubezen, ki daje Ljubezen

Molitev za duhovne poklice je molitev za stanovitnost v odločitvi tistih, ki so se že odzvali in za njihov »da« prvič in vsakič, ko jih Ti, Gospod, kličeš. In je molitev za pogum tistih, ki glas slišijo, pa ga ne upajo prepoznati in sprejeti za svojega. In za vse, ki morajo sprostiti svoj objem, da se njihovi bližnji lažje odzovejo in gredo za Gospodovim klicem. Za vsako posamezno družino, ki vzgaja bodočega duhovnika, redovnico, misijonarja … Kajti le ljubezen, ki daruje vse, kar je res vredno, rodi sadove, ki so vredni Ljubezni.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja